Anlık Bildirim

Steven Spielberg kariyerinin en iyi filmini açıkladı

Jaws, E.T., Indiana Jones, Jurassic Park, Geleceğe Dönüş ve daha birçok ikonik filmde imzası olan Oscar ödüllü yönetmen Steven Spielberg en iyi filmini seçti.   
Steven Spielberg kariyerinin en iyi filmini açıkladı Tam Boyutta Gör
Efsanevi yönetmen Steven Spielberg kariyerinin en iyi projesi olarak gördüğü filmi açıkladı. Spielberg, The Hollywood Reporter'a en seçkin eserlerini anlattı.

77 yaşındaki yönetmenin favorisi tarihi drama "Schindler'in Listesi" oldu. Film 1993 yılında gösterime girmiş ve 320 milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde etmişti. Spielberg yönetmen kolduğunda oturduğu kült film için şu ifadeleri kullandı: "Schindler'in Listesi şimdiye kadar yaptığım en iyi film. Bundan sonra yapacağım en iyi film olduğunu söyleyemem. Ama şu anda en çok gurur duyduğum işim bu."

Thomas Keneally'nin Schindler'in Gemisi adlı romanından uyarlanan film, Holokost sırasında binden fazla Polonyalı Yahudi'yi öldürülmekten kurtaran Alman bir işadamı ve Nazi Partisi üyesinin gerçek hikayesini anlatıyor:

"Kitaba dayalı bir senaryo geliştirebileceğimden emin değildim. Çıplak gözle görülebilecek bir olay örgüsü yoktu. İsimler, gerçekler, tarihler ve tarihi kanıtlarla doluydu. Ancak, okuduğumda asla çözemediğim büyük gizem şuydu: Schindler bunu neden yaptı? Neden hayatını riske attı ve birikmiş parasının yüzde 95'ini işçilerini geri almak için harcadı?"

Steven Spielberg kariyerinin en iyi filmini açıkladı Tam Boyutta Gör

Film 7 dalda Oscar ödülü aldı

Spielberg hemen birkaç senaristi uyarlama üzerinde çalışmaları için görevlendirdi, ancak projelerin hiçbiri onu tatmin etmedi. Elinde uygun bir senaryo olsa bile kitabı düzgün bir şekilde uyarlayamayacağından endişeleniyordu.

Yönetmen zaman içinde bu konudaki korkuları ve güvensizlikleriyle baş etmeyi başardı. Sonuç olarak, yedi Oscar kazanan ve çeşitli otoriter derecelendirmelerde üst sıralara yerleşen kült bir film yaptı. Örneğin iMDB'de "Schindler'in Listesi" tüm zamanların en iyi filmleri listesinde altıncı sırada yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32249 kez okundu.
24 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
steven spielberg, Schindler'in Listesi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim