Anlık Bildirim

Super Bowl'da 6 milyon dolarlık Tesla karalaması yapıldı

Milyonlarca kişi tarafından izlenen Super Bowl organizasyonunda Tesla'nın otopilot sistemine itibar suikasti yapmak için hazırlanmış bir reklam filmi gösterildi.
Super Bowl'da 6 milyon dolarlık Tesla karalaması yapıldı Tam Boyutta Gör
ABD'nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan Amerikan Futbolu Ligi'nin (NFL) şampiyonluk mücadelesi, Pazar gecesi gerçekleştirildi. Milyarder ve The Dawn Project girişiminin başkanı Dan O'Dowd, milyonlarca kişi tarafından izlenen Super Bowl'u kendi ürünlerinden birini tanıtmak yerine Tesla'nın itibarını zedelemek için kullandı.

CNBC'ye göre bu yıl Super Bowl sırasında yayınlanan 30 saniyelik reklamlar 6 milyon ila 7 milyon dolar fiyatla satıldı. Tesla'nın otopilot sistemini karalamaya yönelik hazırlanan reklamın yüz milyonlarca kişi tarafından görülmesini isteyen Dan O'Dowd'un cebinden bu miktarda bir para çıktı.

Otopilotu yerden yere vuruyor

Hazırlanan video FSD yani tam otonom sürüş sistemini şiddetle eleştiriyor ve yetkilileri bu sistemi yasaklamaya çağırıyor. Bu arada O'Dowd'un otonom sistemler için yazılım geliştiren Green Hills Software şirketinin sahibi olduğunu belirtelim. Yani Tesla'nın doğrudan rakibi.

Super Bowl'da 6 milyon dolarlık Tesla karalaması yapıldı Tam Boyutta Gör
Reklam filminde, otopilot sistemi etkinleştirilmiş bir Tesla ile gerçekleştirildiği iddia edilen testler gösteriliyor. Görüntülerde otomobilin bir çocuk mankene çarptığını görüyoruz. Ayrıca araç okul otobüsündeki dur levhasını dikkate almadığı gibi girilmez işareti olan trafiğe kapalı yola da giriyor.

Görüntüler şüphe uyandırıyor

Fakat arabanın çarptığı çocuk mankeni gösteren bölüm sadece dışarıdan çekildiği için o sırada otopilotun devrede olup olmadığını anlayamıyoruz. Ayrıca iç mekanı gösteren tüm görüntülerde aracın ekranında bulanık bir uyarı göze çarpıyor. 4K kameraların bu kadar erişilebilir olduğu bir ortamda söz konusu görüntülerin düşük kalitede çekilmesi kafalarda soru işareti oluşturmaya yetiyor.

Super Bowl'da 6 milyon dolarlık Tesla karalaması yapıldı Tam Boyutta Gör
Pek çok kişiye göre reklamın iyisi kötüsü olmaz. O'Dowd'un otopilot sistemini karalamaya yönelik reklamı Tesla'ya yaramış bile olabilir. Zira Super Bowl sırasında yayınlanan görüntüler daha önce Tesla'nın otonom sürüş özelliğini bilmeyenlerin bile durumdan haberdar olmasını sağlayarak bir anlamda Tesla'ya hizmet etmiş oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim