Anlık Bildirim

Tarihin en pahalı oyunu Super Mario Bros. oldu

Efsanevi Super Mario Bros. oyununun 1986 yılında satın alınan ve unutulan bir kopyası, açık artırmada rekor bir fiyata satıldı. Bir önceki satış rekoru yine Super Mario'ya aitti.

Tarihin en pahalı oyunu Super Mario Bros. oldu Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasının efsaneleri arasında ilk sıralarda yerini alan Super Mario Bros., artık tarihin en pahalı oyunu olma özelliğine de sahip. Bu eğlenceli oyunun 1986 yılında satın alınan bir kopyası, 660 bin dolar fiyatla alıcı buldu.

Çekmecede unutuldu

Bir hatırlatma olarak, oyunun 1985 yılında piyasaya sürüldüğünü belirtelim. Önceki dünya rekoru da bir başka Super Mario oyununa aitti ve geçtiğimiz yaz 114 bin dolara satılmıştı. Kaynaklara göre 660 bin dolara satılan Super Mario Bros. kartuşunun mükemmel durumda ve kapalı bir ambalaj içinde olduğu belirtiliyor.

Associated Press'e göre oyunun ilginç bir hikayesi var. Super Mario Bros. kartuşu aslında bir Noel hediyesi olarak satın alındı ancak çekmecede unutuldu. 1986'dan günümüze kadar orada yatan oyun böylece orijinal ambalajı dahi açılmadan yeni sahibine geçti. Oyunu ilk satın alan kişinin ise kartuşu, 2021 yılının başlarında tesadüfen bulduğu belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17759 kez okundu.
24 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
super mario bros., süper mario ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim