Anlık Bildirim

Playstation 2, taşınabilir bir konsola dönüştürüldü

Konsol modları ile bilinen GingerOfOz, Playstation 2’nin anakartını kullanarak yeni bir konsol yaptı. Playstation 2 Eclipse adındaki projenin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Taşınabilir Playstation 2 tasarlandı Tam Boyutta Gör

Konsol dünyasında taşınabilir Wii gibi konsol projeleri ile bilinen GingerOfOz’un yeni projesi bir hayli ilgi çekici. GingerOfOz, PS2 Eclipse projesi ile gelmiş geçmiş en sevilen konsollardan biri olan Playstation 2’yi taşınabilir hale getirmiş.

PS2 Eclipse, Playstation Vita’dan alınmış tuşlar, Nintendo Switch Joy-Con analog kolları, 3D tasarlanmış özel bir gövde, batarya ve 480p çözünürlüğe sahip 5 inch bir ekran ile geliyor. Tüm bunları Playstation 2 yapan ise, orijinal Playstation 2 anakartı ve özel devreler oluyor.

Taşınabilir Playstation 2 tasarlandı Tam Boyutta Gör

Direkt olarak PS2 oyunları çalıştırıyor

Raspberry Pi benzeri küçük bilgisayarlardan güç alan taşınabilir oyun konsollarının aksine Eclipse, emülasyon yerine direkt olarak Playstation 2 olarak çalışıyor. Bu sayede Eclipse, 4000’den fazla oyunu olan Playstation 2’nin çoğu oyununu problemsiz bir şekilde çalıştırabiliyor. Batarya ömrü yaklaşık 2-3 saat olan konsol, oyunları USB bellekten çalıştırdığı için oyunların yükleme sürelerinde performans düşüşü yaşatıyor. Ayrıca Eclipse, batarya göstergesi, konsola entegre hoparlör ve 3.5mm kulaklık girişine sahip.

GingerOfOz’un dediğine Eclipse, çoğu oyunu rahat oynatsa da, bazen problem yaşatabiliyor. Sistem, bazen Nintendo Switch’ten alınan analogları tanımakta güçlük çekiyor ve oyunlar kontrolcü görmediğinden dolayı açılamıyor. GingerOfOz, bu problemleri gelecekte bir yazılım güncellemesi ile çözmeyi planlıyor.

Playstation 2 Eclipse, maalesef satışa çıkmayacak. Birçok el konsolü üreten GingerOfOz, konsol projelerinin çok yorucu olduğunu belirtmiş. Playstation 2 günleri elinizde tekrar yaşamak istiyorsanız, kendi projenizi yapmanız gerekecek. Playstation 2 Eclipse’in yapım süreci ve işleyişi hakkında daha çok bilgi almak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9954 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PlayStation, playstation 2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim