Anlık Bildirim

TCG İstanbul'a ROKETSAN SAPAN füzesi entegre ediliyor

HİSAR RF füzesinin deniz versiyonu olan Sapan füzesi TCG İstanbul'a entegre edilecek. SSB Başkanı Haluk Görgün, Sapan füzesinin yakında envantere katılacağını açıkladı.
TCG İstanbul'a ROKETSAN SAPAN füzesi entegre ediliyor Tam Boyutta Gör
2024 yılında envantere girecek SİPER Ürün-1 Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi ve HİSAR hava savunma füzelerinin seri üretimi için sözleşmeler imzalandı. Gerçekleştirilen imza töreninde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SAPAN Hava Savunma Füzesi’nin yakında envantere gireceğini duyurdu.

ROKETSAN tarafından geliştirilen HİSAR RF hava savunma füzelerinin deniz platformları için uyarlanmış versiyonu olan SAPAN Füzesi, TCG İSTANBUL Firkateyni (F-515)’ne entegre edilen Milli Dikey Atım Lançer Sistemi’nden (MİDLAS) ateşlenecek. 16 hücreli olarak kullanılacak. Aynı anda

SAPAN’ın envantere girmesiyle birlikte RAM nokta hava savunma sistemi yerine Roketsan'ın yerli ve milli SAPAN sistemi kullanılacak. Türk Deniz Kuvvetleri’ne güç katacak.

Hava savunma sistemlerinde 8-10 yıl önce yerli ve milli ürünlerin çok fazla olmadığına dikkati çeken Haluk Görgün, "Katmanlı hava sistemi göz önünde bulundurulduğunda artık her katmanda envantere giren, sahada kullanılan, yakın zamanda envantere girecek olan ürünlerimiz var. Özellikle çok alçak katmanda Kangal, Sapan, İhtar ve Gergedan gibi ürünlerimiz elektronik harp düşük irtifa ve dronlara karşı hizmet verirken yine aynı şekilde lazer entegre edilmiş ALKA sistemimiz de başarıyla hedefleri etkisiz hale getirebilecek şekilde geliştirildi. Bir üst katmana geçtiğimizde Korkut, Sungur ve HİSAR-A sistemleri hizmete sunuldu. HİSAR-O sistemlerimiz görev yapıyor. En üst katmanda gök vatanımızın savunmasında görev alacak SİPER sistemimizin testleri yapılıyor. 2024'e hemen başlar başlamaz bu alanda faaliyet gösteren herkesin koordineli bir şekilde çalışmasıyla inşallah envantere kazandırılacak." ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim