Anlık Bildirim

TCL, Türkiye'de telefon üretimine başladı

Televizyon ve telefon pazarında önemli paya sahip Çinli fimalardan TCL, Arçelik ile iş birliği yaparak TCL 20 SE modelini ülkemizde üretmeye başladı.

TCL, Türkiye'de telefon üretimine başladı Tam Boyutta Gör

Çinli teknoloji devi TCL, ülkemizde ürettiği televizyon modellerinin ardından şimdi de akıllı telefon üretimine başladı. Arçelik ile iş birliği yapan firma, TCL 20 SE modelini satışa hazır hale getirdi.

Telefonlar Tekirdağ’daki Arçelik tesisinde montajlanıyor ve paketleniyor. Üretilen modeller önümüzdeki günlerde satışa çıkacak. İthal modellere göre daha uygun fiyata satılacak.

Yıllık üretim kapasitesi 450 bin adet

Tesisin yıllık telefon üretim kapasitesi 450 bin adet olarak açıklandı. Şu an semi-knocked-down (SKD) yöntemiyle üretim gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki dönemde complete knock-down (CKD) sistemine geçilecek. Yani şu anda telefonun bazı parçaları monte edilmiş şekilde ülkemizde geliyor ve diğer parçalar burada montajlanarak telefon tamamlanıyor. CKD sistemine geçildiğinde tüm parçalar demonte şekilde tedarik edilip montajlanacak. 2022 yılında üretim kapasitesinin 1 milyona çıkarılması hedefleniyor.

TCL Mobil Türkiye Ülke Müdürü Tunca, “Bakanımızın da teşvikleriyle ilk cep telefonumuzun test üretimlerini tamamladık. Arçelik’in katma değeri ve TCL’nin teknik yetkinlikleriyle Türk kullanıcılarla buluşmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Yıl sonuna kadar 4 cep telefonu modelimizi Türkiye’de üretmiş olacağız.” dedi.

Türkiye’de TCL’in yanı sıra Xiaomi, Samsung, Oppo, realme ve Vivo telefon üretim tesisi kurdu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8953 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, tcl ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim