Anlık Bildirim

Telegram’a güvenli grup görüntülü sohbeti geliyor

Mesajlaşma uygulamalarının en güvenilirleri arasında yer alan, haberleşme ve yayıncılık özgürlüğünü bazı ülkelerde sağlamaya destek olan Telegram, yeni bir bülten yayınladı.

Telegram’a güvenli grup görüntülü sohbeti geliyor Tam Boyutta Gör

Güvenliği ve buna yönelik sunduğu ekstralarıyla tanınan uygulama Telegram, dünya çapında 400 milyonu aşan kullanıcı sayısıyla sektöründe dominant isimlerden bir tanesi konumunda. Bu pozisyona yakışan şekilde, pandeminin de etkisiyle, görüntülü sohbet özelliğinin sunulmasını hızlandırma kararı alan uygulama yöneticileri, bugünkü açıklamalarında bazı detayları paylaştı.

Telegram’ın yönetimi tarafından yapılan açıklamada, diğer video konferans uygulamalarının ya güvenlik ya da kullanışlılık sunduğu belirtilerek ikisini bir arada sunacak hizmet olarak Telegram gösterildi. Zoom’un güvenlik açıklarıyla sürekli gündeme gelişinin, açıklamanın seyrine etkisi de tartışılmaz. 

Telegram’ın verilerine göre, son yılda 100 milyon kullanıcıya daha sahip olarak 400 milyon aktif sayıya ulaşan Telegram, 2018’den bu yana ise kitlesini ikiye katladı. Firmanın açıklamasına göre her gün 1,5 milyon kişi hizmete kaydoluyor. Telegram’ın mobil uygulamaları ise 20 ülkede en çok indirilen sosyal medya uygulaması konumunda. Bu sayılar her ne kadar büyük görünse de rakiplerden biri ve lider WhatsApp, Şubat ayında paylaştığı verilere göre 2 milyar kullanıcıya sahip.

Aylık aktif kullanıcılarının yanı sıra Telegram, yeni kazanacağı özelliklere yönelik de bazı detaylar paylaştı. Kullanıcılar artık eğitim testleri oluşturabilecek ve bunları başkalarıyla uygulama üzerinden paylaşabilecek. Yeni bir yönetim aracı sayesinde 20 binden fazla sticker arasında gezinmek ve organizasyon artık daha kolay olacak. Video görüntülü sohbet konusunda ise uygulamaya göre sektörün kullanışlı ve güvenli yazılımı Telegram olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim