Anlık Bildirim

Tesla, 100 yıllık otomobil üretim modelini yeniden tasarlıyor

Tesla, yenilik yapmaktan ve sabitleşmiş şeyleri değiştirmekten çekinmiyor. Tesla, bir süre önce yaptığı duyuruda 100 yıllık otomobil üretim modelini değiştirmeyi hedeflediğini belirtti.
Tesla, 100 yıllık otomobil üretim modelini değiştiriyor Tam Boyutta Gör
Elon Musk’ın liderliğinde Tesla, üretim modelini geliştirerek maliyetleri önemli oranda azaltmayı hedefliyor. Tesla, Investor Day etkinliği kapsamında Model Y için geliştirdiği modüler üretim yeniliklerini genişleterek maliyetleri yüzde 50 oranında azaltabileceğini söyledi. Tesla'nın yeni nesil araçları, nihai hatta kadar bir araya gelmeyecek parçalar halinde üretilecek ve test edilecek.

Tesla, Ford Model T ile başlayan üretim modelini temelden değiştirmeyi hedefliyor. Günümüzde tüm imalat endüstrisi Henry Ford tarafından icat edilen üretim hattını kullanıyor. Günümüzde fabrikalarda otomobillerin üretim verimli olarak görülse de aksaklıklar tüm zinciri etkileyebiliyor. Dolayısıyla mükemmeliyetçilik Henry Ford’un üretim optimizasyonunun önemli bir kısmını kapsıyor.

Henry Ford'un tekniği günümüzde verimsiz

Tesla, 100 yıllık otomobil üretim modelini değiştiriyor Tam Boyutta Gör
Tesla Araç Mühendisliği Başkan Yardımcısı Lars Moravy, montaj hattının başından sonuna kadar otomobile parçaların takıldığı, boyandığı ve tekrar parçaların (kapı gibi) çıkarılarak kabinin döşendiği ardından parçaların tekrar geri takıldığını söylüyor. Dolayısıyla Tesla, bu üretim modelini eğer hedeflerini gerçekleştirmek istiyorsa değiştirmek zorunda. Moravy, "Eğer istediğimiz şekilde ölçeklendirme yapacaksak, üretimi yeniden düşünmek zorundayız. Bu ana planın bir parçası. Maliyette bir adım daha ileri gitmek zorundayız.”

Dolayısıyla, gelecek yeni nesil Tesla otomobillerinde şirket, diğer her şey tamamlanmadan otomobilin tamamını veya bir kısmını monte etmeyecek. Aracın önü, arkası, yanları ve temeli bağımsız olarak ele alınacak ve paralel operasyonlarda ayrı ayrı üretilecek ve boyanacak. Böylece bir araç üzerinde aynı anda çok daha insan/robot çalışabilecek ve nihai üretim hattı çok kısa olacak. Aşağıdaki videonun 1:03:20'nci dakikasından itibaren bu üretim planının anlatıldığı kısmı izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6070 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, tesla model y ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim