Anlık Bildirim

Tesla'lar artık "portakal hilesini" algılayacak

Tesla otomobillerde otopilot devredeyken direksiyonu tutma zorunluluğu bazı hilelerle aşılabiliyordu. Ancak artık direksiyonun arasına portakal veya su şişesi yerleştirmek işe yaramayacak.

Tesla'lar artık 'portakal hilesini' algılayacak Tam Boyutta Gör

Teslascope ekibi V10.69.3.1 numaralı son FSD beta güncellemesinde ilgi çekici bir özellik fark etti. Tesla otomobiller artık otopilot işlevi aktifken sürücülerin ellerini "gerçekten" de direksiyonda tutup tutmadığını algılayabilecek. Zira sürücüler bu gerekliliği aşmanın yollarını bulmuştu.

Bildiğiniz üzere Tesla'lar otopilot devredeyken sürücünün ellerini direksiyon simidinde tutmasını şart koşuyor. Yani otomobil tam otonom sürüş modundayken sürücünün her an kontrolü devralacak şekilde hazır olması gerekli. Bu da uygulanan kuvveti izleyen sensörler kullanılarak kontrol ediliyordu.

Tesla'lar artık 'portakal hilesini' algılayacak Tam Boyutta Gör

Hile tespit edilirse otopilot kapatılacak

Bazı Tesla sahipleri bu zorunluluğu çeşitli yollarla aşmayı başardı. Direksiyonun arasına portakal ya da su şişesi sıkıştırmak gibi akıllıca çözümler üretildi. Yapılan hilelerden haberdar olan şirket önlem alma gereği hisstemiş görünüyor.

Tesla'lar artık 'portakal hilesini' algılayacak Tam Boyutta Gör

Artık sistem sürücünün ellerini direksiyonda tutmadığını ve bir tür hile yaptığını tespit ederse otopilot kapatılacak. Bu özelliğin tam olarak nasıl çalıştığı henüz belli değil. Muhtemelen araç içi kameradan gelen görüntüleri dikkate alacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9765 kez okundu.
8 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, otopilot ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim