Anlık Bildirim

Tesla'nın kurucu ortağı otopilotu eleştirdi: iPhone'daki hatalara benzemez

Tesla'nın kurucu ortağı otonom araçlara yönelik sert eleştirilerde bulundu. Martin Eberhard'a göre Elon Musk'ın otopilot sevdası Tesla'ya çok pahalıya mal olabilir.
Tesla'nın kurucu ortağı: Otopilot yazılım hatası sizi öldürebilir Tam Boyutta Gör
Tesla'nın kurucu ortağı Martin Eberhard, mevcut CEO Elon Musk'ın elektrikli otomobillerde otomatik pilota yönelik yaklaşımını sert bir dille eleştirdi. Deneyimli isim konuyla ilgili görüşlerini Business Insider aracılığıyla aktardı.

Eberhard'a göre Musk'ın insansız sürüş teknolojisine yönelik aşırı hevesi, şirket için tehlikeli olabilir. İş adamı "Otomobili bir yazılım platformu olarak düşünmek bir hata. Bu bir iPhone değil" sözleriyle kamuoyunu uyardı.

Tesla'nın kurucu ortağı: Otopilot yazılım hatası sizi öldürebilir Tam Boyutta Gör

Canınıza mal olabilir

Eberhard, kullandığı iPhone için ne zaman bir güncelleme yayınlansa içinde bazı hataların da olduğunu söylüyor. Kendisi bu hataları çok önemsememekle birlikte, çok çok uygulamaların çökmesi gibi ufak tefek can sıkıntılarına yol açtığını belirtiyor. Ancak otomobilde durum çok daha kritik.

Eberhard, "Böyle bir hata örneğin frenleri veya direksiyonu kontrol eden bir yazılımı etkilerse bu sizi öldürebilir" diyor. Tesla'nın kurucu ortağı insanların otopilot teknolojisini modern elektrikli otomobillerin ayrılmaz bir parçası olarak görmeyi bırakmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim