Anlık Bildirim

Dünya rekoru olabilir: Tesla’nın Türkiye’de ne kadar sattığı belli oldu

Bu yılın ilk aylarında Türkiye pazarına elektrikli otomobili Model Y ile giriş yapan Tesla’nın satmış olduğu araç sayısı ortaya çıktı. Rakamlar firma için bir dünya rekoru olabilir.
Tesla’nın Türkiye’de ne kadar sattığı belli oldu Tam Boyutta Gör
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), bir süre önce Türkiye elektrikli otomobil pazarı hakkındaki raporunu yayınladı. ODMD verilerine göre hem ağustos ayı satışlarında hem de ocak-ağustos dönemi satışlarında sektör lideri yerli elektrikli otomobil TOGG T10X oldu. Ancak resmi ODMD verilerinde Tesla’nın satış rakamları bulunmuyor. Şimdi ise Tesla’nın Türkiye satışları ortaya çıktı.

Tesla, Türkiye’de kaç tane Model Y sattı?

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci’nin özel haberine göre Tesla, şu ana kadar Türkiye’de 5.000 civarında Model Y teslimatı gerçekleştirdi. Firma sadece ağustos ayında ise 3.000 adet teslimat gerçekleştirerek ciddi bir farkla zirveye yerleşti. Zira ODMD verilerine göre ağustos ayında Togg satışları 1.965 adet olarak gerçekleşti.

Tesla’nın Türkiye’de ne kadar sattığı belli oldu Tam Boyutta Gör
Özpeynirci’ye göre Tesla, eylül sonuna kadar teslimat sayısını 8.000’e yükseltmeyi hedefliyor. Ekim ayında da hedef 10.000 teslimat veya üzeri. Dolayısıyla Tesla, sadece 5 ayda bir modelden 10.000 adet teslimat gerçekleştirerek kendisi için global bir rekor gerçekleştirebilir. Ağustos ayında en çok satan diğer elektrikli otomobil markaları arasında 1.072 adet ile Renault, 567 adet ile MG, 158 adet ile Opel, 126 adet ile BMW, 221 adet ile Mercedes, 381 adet ile ise Citroen bulunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
33959 kez okundu.
30 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim