Anlık Bildirim

Ticaret Bakanlığı market fiyatlarının karşılaştırılabileceği uygulama geliştiriyor

Ticaret Bakanlığı, marketlerdeki fiyatların karşılaştırılabileceği bir platform geliştiriyor. Vatandaşlar evden çıkmada çevresindeki marketlerde hangi ürünün kaç paraya satıldığını görebilecek.

Ticaret Bakanlığı market fiyatlarının karşılaştırılabileceği uygulama geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Ticaret Bakanlığı, marketlerdeki fiyat artışının önüne geçmek için çeşitli projeler yürütüyor. Bu projelerden biri de 'fiyat karşılaştırma uygulaması'.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Milliyet’e açıklamalarda bulundu. Marketlerdeki fiyatların karşılaştırılabileceği bir platform üzerinde çalışıldığını duyurdu. Akakçe, cimri vb. fiyat karşılaştırma uygulamaları gibi ancak sadece marketlerdeki fiyatların karşılaştırılacağı bir platform olacak. Vatandaşlar evden çıkmadan çevresindeki marketlerde hangi ürünün kaç paraya satıldığını görebilecek. Hem mobil uygulama hem de web site üzerinden karşılaştırma yapılabilecek.

Bu uygulama sayesinde vatandaşlar uygun fiyatlı marketleri tercih edecek. Müşteri kazanmak isteyen marketlerin fiyat indirimi yapması gerekecek.

Bakan Pekcan, "Bakanlık olarak şu günlerde biz yeni bir çalışma daha yapıyoruz. Vatandaşımız cep telefonlarına yükleyecekleri mobil bir uygulamayla veya web sitesini kullanarak evinden çıkmadan en yakın marketteki hangi ürünün fiyatı kaç lira, bunu görsün ona göre nereden neyi almak istiyorsa evden çıkmadan karar verip alabilsin istiyoruz. En kısa zamanda hayata geçireceğiz. Vatandaşımız evinden çıkmadan çevresindeki marketlerdeki fiyatları karşılaştırmalı olarak görebilecek. Böylece neyi nereden daha uygun almak istiyorsa ona göre çıkıp alışverişini yapacak. Marketler de vatandaşların fiyatları karşılaştıracağını bileceği için buna uygun davranacaktır." dedi.

Marketlerdeki fiyat karşılaştırma uygulamasının ismi ve hangi platformlara geleceği açıklanmadı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
31398 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ticaret bakanlığı, ticaret bakanı ruhsar pekcan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim