Anlık Bildirim

TikTok da ücretli abonelik testlerine başladı

İçerik üreticilerini elinde tutmak için farklı projeler geliştiren TikTok son olarak ücretli abonelik sistemine geçiş yapıyor. Testleri başlayan sistemde belirli içerikler için abone olacaksınız.

TikTok

Sosyal medya sektöründe içerik üreticilerine bir kazanç kapısı verebilmiş en iyi platform YouTube diyebiliriz. Sonrasında bağışlar ve aboneliklerle Twitch platformu geliyor. Instagram ve TikTok ise bu anlamda oldukça geride. 

TikTok ücretli abonelik sistemini test ediyor

Reklama dayalı bir gelir paylaşımı olmadığı için Instagram ve TikTok platformlarında daha çok dolaylı yoldan gelir elde ediliyor. Sponsorluk, ürün reklamı gibi çözümlerin yanında TikTok bahşiş de kabul ediyor. 

Instagram bir süredir üzerinde çalıştığı ücretli abonelik sistemini test etmeye başlamıştı. TikTok platformu da benzer bir sistemi test ediyor. İçerik üreticileri belirli içerikleri ücretli abonelik kapsamında takipçilerine sunabilecek.  Hali hazırda testler küçük bir fenomen grubuyla başlamış durumda. 

Sosyal medya platformlarının en büyük sorunu fenomenleri diğer platformlara kaptırmak ve bunun için kıyasıya bir rekabet var. Reklam geliri paylaşımı olmayan Instagram, TikTok gibi platformlar içerik üreticileri destekleyecek yüz milyonlarca dolarlık fonlar oluşturdu. Ücretli abonelik ise önemli bir çıkış noktası haline gelebilir.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim