Anlık Bildirim

TikTok en çok kazanan uygulama, PUBG en çok kazanan oyun

Uygulama dünyasında pandemi dönemi oldukça bereketli geçerken geliştiriciler gelir rekorları kırıyor. TikTok ve PUBG Mobile bu yılın en çok kazananları oldu.

TikTok gelirleri Tam Boyutta Gör

Kendi finans ekosistemini çoktan oluşturan ve dev bir ekonomi haline gelen uygulama dünyası pandemi dönemini çok iyi geçirdi ve şimdi bunun meyvelerini de yavaş yavaş toplamaya başlıyor. 

Uygulama gelirleri arttı

Sensor Tower tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre yılın üçüncü çeyreğinde uygulama mağazaları indirme rakamları açısından düşüş yaşadı ancak gelirler arttı. Özellikle pandemi döneminde kazanılan yeni kullanıcıların bunda etkisi büyük. 

Son 3 aylık dönemde Google Play ve App Store üzerinde kullanıcılar 33.6 milyar dolar harcadı. Buna uygulama için harcama ve abonelikler dahil. Yıl bazında yüzde 15.1 artış elde edildi. App Store gelirlerinin büyük kısmına hakim ve 21.5 milyar dolar topladı. Google Play ise 12.1 milyar dolara yükseldi ancak yine de yarısını ancak geçebildi. İndirme sayıları olarak ise haliyle Google Play açık ara önde. Tüm platformlarda oyunlara 22.4 milyar dolar harcanırken uygulamalara da 11.2 milyar dolar harcanmış.

PUBG ne kadar kazandı? Tam Boyutta Gör

Uygulama açısından TikTok platformları silip süpürüyor. En fazla gelir elde eden uygulama TikTok durumunda. iOS tarafındaki satışlar lokomotif pozisyonunda. Google Play üzerinde Google One en çok harcama yapılan uygulama durumunda ve TikTok oldukça alt sıralarda. 

Oyun olarak PUBG Mobile lider. Net rakam bilinmese de Çin versiyonu da dahil bugüne kadar oyunun 5 milyar dolar gelir getirdiği açıklanmıştı. Elbette Fortnite mağazalarda yasaklı olduğu için mobil versiyonun gelirlerini bilemiyoruz. Diğer taraftan Genshin Impact oyunu da 2 milyar dolar gelire ulaşmış durumda. Yeni dönemde gelirlerin büyümesinin daha da yavaşlaması bekleniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim