Anlık Bildirim

TikTok’tan Clubhouse rakibi geliyor

Xiaomi ve Zhiya’dan sonra TikTok çatı firması ByteDance de Clubhouse rakibi bir uygulama geliştirmeye başladı. Clubhouse Çin’de yasaklı olduğu için potansiyel yüksek.

TikTok’tan Clubhouse rakibi geliyor Tam Boyutta Gör

Sadece sesli sohbete imkan tanıyan Clubhouse konsepti bir anda patlama yaptı. Facebook ve Twitter hızlı bir şekilde sesli oda konseptini testlere sokarken popüler platform TikTok da benzer bir uygulama hazırlıyor.

Çin’de pazar arayacak

Sayısız sosyal medya platformunu yasaklayan Çin’de sansür odaklı ve tam kontrollü yerel alternatiflerin tutulması çok zor olmuyor. Weibo, WeChat gibi pek çok alternatif yüz milyonlarca aktif kullanıcıya sahip.

Son dönemin gözde iletişim platformu Clubhouse da ülkede yasaklı. Bu bakımdan yerel girişimlere büyük fırsatlar doğuyor. Xiaomi’nin ardından TikTok da sohbet odası tarzında yeni bir uygulama için düğmeye bastı.

Gelen bilgilere göre çatı firma ByteDance çalışmalarında sona gelmiş durumda. Yakın bir dönemde uygulamanın kapalı testlere başlaması bekleniyor. Sansür politikaları gereği hükümeti eleştiren konuşmalar engellenirken sohbetlerin de saldırgan ifadeler nedeniyle sürekli dinleneceği tahmin ediliyor zira Zhiya uygulaması son derece kontrollü bir sisteme sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim