Anlık Bildirim

Titanik'in daha önce hiç yayınlanmamış yeni görüntüleri ortaya çıktı

Titanik'in batık enkazına ait daha önce hiç yayınlanmamış yeni görüntüler paylaşıldı. Yayınlanan bir buçuk saatlik video, 1986 yılında yapılan bir keşif dalışını gösteriyor.
Titanik'in daha önce hiç yayınlanmamış görüntüleri ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
Woods Hole Oşinografi Enstitüsü, Titanik'in daha önce hiç gün yüzüne çıkmamış yeni görüntülerini yayınladı. YouTube kanalına yüklenen video, James Cameron’ın Oscar Ödüllü filmi Titanik’in 25. yıl dönümü münasebetiyle paylaşıldı.

Görüntüler 1986'nın Temmuz ayında Oşinografi Enstitüsü'nden araştırmacılar tarafından çekildi. Geminin enkazı insanlı dalgıç Alvin ve uzaktan kumandalı Jason Jr. aracı ile Atlantik Okyanusu yüzeyinin yaklaşık 3 km derinliğinde kayıt altına alındı. 1 saat 21 dakikalık video gemiyi birçok açıdan gösteriyor.

Geminin enkazını gözler önüne seriyor

Daha önce hiç yayınlanmamış nadir görüntüler geminin gövdesi ve üst güvertesinin birçok unsurunu orataya koyuyor. Ayrıca bazı dekor ve iç dekorasyon öğelerini görmek de mümkün. Görüntü kalitesi oldukça düşük ancak çekim yılına ve koşullarına göre bunu normal karşılayabiliriz. Titanik'in enkazı 3.750 metre derinlikte bulunuyor.

Titanik'in daha önce hiç yayınlanmamış görüntüleri ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
İngiliz transatlantik yolcu gemisi Titanik, geçtiğimiz yüzyılın başında dünya tarihinin en büyük gemisiydi. Atlantik Okyanusu'ndaki ilk yolculuğu sırasında 14-15 Nisan 1912 gecesi bir buzdağına çarparak battı. Southampton'dan yola çıkan gemi New York'a gidiyordu. Yaşanan felaket 1.496 kişinin hayatına mal oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim