Anlık Bildirim

Toyota’nın küresel üretimi çip krizi sebebiyle %16 düştü

Çip krizi otomotiv endüstrisine zarar vermeye devam ediyor. Dünyanın en çok araç satan üreticilerinden biri olan Japon şirket Toyota da üretiminin %16.2 düştüğünü duyurdu.

Çip krizi üretimi azalttı

Dünya genelinde devam eden çip krizi, otomotiv şirketlerini de etkilemeye devam ediyor. Birçok şirket üretim aksaklıkları yaşıyor ve fabrikaları kapatıyor. Geçtiğimiz günlerde de Alman otomobil devi Opel, Almanya’da bulunan bir fabrikasını yıl sonuna kadar kapattığını açıklamıştı.

Dünyanın en çok araç satan otomobil üreticilerinden biri olan Japon devi Toyota da bu krizden etkilenmeye devam ediyor. Ağustos ayında Japonya ve Kuzey Amerika’da üretimi azaltacağını açıklayan şirket şimdi de küresel üretim oranının ne kadar düştüğünü açıkladı.

Toyota Tam Boyutta Gör

531.448’e geriledi

Yapılan açıklamalara göre Toyota’nın küresel üretimi son bir yılda %16.2 düşüş göstererek 531.448’e geriledi. Japonya içi üretim %8,4 düştü ve 185.726’ya, deniz aşırı üretim ise %19.9 düşüşle 345.722’ye geriledi.

Açıklamalarda bu düşüşün en büyük sebepleri olarak dünya çapında yaşanan yarı iletken çip sıkıntısı ve Covid-19 salgını sebebiyle Güneydoğu Asya’da yaşanan parça açığı gösterildi.

Japon otomobil devinin Mart 2022’de bitecek olan 2021 yılı küresel üretim hedefi ise 300.000 düşürülerek 9 milyon olarak belirlendi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim