Anlık Bildirim

TSK, Kılavuz-20 ile hedefleri her koşulda vurabilecek

ASELSAN ve Bilkent NANOTAM tarafından geliştirilen Kılavuz-20 Ataletsel Ölçüm Birimi, hedeflerin daha yüksek hassasiyetle vurulabilmesi için hassas güdüm kitlerine entegre edilecek.

TSK, Kılavuz-20 ile hedefleri her koşulda vurabilecek Tam Boyutta Gör

GPS sinyallerinin karıştırılması sebebiyle bazı hava harekatlarında sıkıntılar yaşayan TSK, bu zorlukları Kılavuz-20 ile aşacak. TSK, Kılavuz-20 ile tüm hava koşullarında ve GPS engelinin bulunduğu hava sahalarında hedefi vurabilecek.

Kılavuz-20 Fiberoptik Dönüölçerli Ataletsel Ölçüm Birimi’nin fiberoptik dönüölçerleri Bilkent NANOTAM ile ortaklaşa, diğer tüm yazılım, donanım ve algoritmaları ise ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirildi. İlk olarak genel maksat bombalarını akıllı hale getiren hassas güdüm kitlerine entegre edilmesi planlanan Kılavuz-20, ataletsel ölçüm birimi performansının belirleyici olduğu GPS desteksiz atışlarda önemli görevler üstlenecek.

Testi başarıyla geçti

Konya-Karapınar’da TÜBİTAK SAGE ile birlikte hassas güdüm kiti atışları gerçekleştirildi. Kılavuz-20 Ataletsel Ölçüm Birimi, söz konusu atışlarda oldukça başarılı bir performans sergiledi. Türkiye’nin Kılavuz-20’den önce bu alandaki hassasiyeti, hedefi 10 metre sapma (CEP değeri) ile vurmaktı. Kılavuz-20’nin kullanıldığı test atışlarında yalnızca 2,5 metre sapma kaydedildi. Söz konusu atışların azami menzili 25 km olan bir hassas güdüm kiti ile yapıldığını da belirtelim.

Kılavuz-20, genel maksat bombaları akıllı hale getiren hassas güdüm kitlerine ek olarak ASELSAN'ın Taktik Seviye Navigasyon Ürün Ailesi'nde de kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim