Anlık Bildirim

Tüketici Hakem Heyetine başvurular kolaylaşacak

Tüketici Hakem Heyetine internet üzerinden başvuruda kullanılan Tüketici Bilgi Sistemi'nin arayüzü yenileniyor. Yeni arayüz kullanıcı dostu ve mobil cihazlarla uyumlu olacak.
Tüketici Hakem Heyetine başvurular kolaylaşacak Tam Boyutta Gör
Tüketiciler satın aldıkları ürün ve hizmetlerle ilgili şikayetlerini internet üzerinden Tüketici Hakem Heyetlerine iletebiliyor. Tüketici Hakem Heyetine online başvuru için Ticaret Bakanlığı’nın Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) kullanılıyor. TÜBİS’in arayüzünün yenileneceği açıklandı.

Tüketici Bilgi Sistemi’nin mevcut arayüzü karmaşık yapıya sahip. Yeni arayüz kullanıcı dostu ve mobil cihazlarla uyumlu olacak. Arayüzden kaynaklı olarak eksik bilgi nedeniyle reddedilen dosyaların önüne geçilecek.

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Halihazırda kullanılan TÜBİS, 2017 yılından itibaren tüketici hakem heyetlerinin iş ve işlemlerinde kullanılmakta olup sistemin çalışmasında ortaya çıkan teknik aksaklıklar Bakanlığımızca ivedilikle giderilmekte ve sistemin kesintisiz çalışması sağlanmaya çalışılmaktadır. Bununla birlikte TÜBİS'in daha kullanışlı ve etkin çalışması amacıyla sistemin revizyonu çalışması Bakanlığımızca başlatılmış olup devreye alınacak yeni sistemin kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olması ve mobil cihazlarda kolay bir kullanıma olanak sağlaması planlanmaktadır."

Tüketici Hakem Heyetine başvuru için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:

https://tuketicisikayeti.gtb.gov.tr

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim