Anlık Bildirim

Türk yapımı Kargu-2 İHA, katil robotların çağını başlattı: Dünya tarihinde bir ilk

Libya'da darbeci Hafter güçlerine karşı yürütülen savaşta görev alan Türk yapımı Kargu-2 dünya tarihinde bir ilke imza attı. Kamikaze drone kendi inisiyatifiyle bir düşman askerini vurdu.

Türk yapımı Kargu-2 İHA, katil robotların çağını başlattı: Dünya tarihinde bir ilk Tam Boyutta Gör

Birleşmiş Milletler yetkilileri, 2020'nin Mart ayında Libya'da gerçekleştirilen askeri harekata ilişkin bir rapor yayınladı. Söz konusu raporun en dikkat çekici yanı bir insansız hava aracının "insan emri olmadan" kendi inisiyatifiyle gerçekleştirdiği ilk saldırıdan bahsetmesiydi.

Dünya tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçen bu saldırı Türkiye için ayrı bir önemi teşkil ediyor. Zira Birleşmiş Milletler raporunda, saldırının patlayıcılarla donatılmış Türk yapımı otonom kamikaze drone Kargu-2 ile yapıldığı bilgisine yer verildi.

Haber bazı basın kuruluşları tarafından "katil robotların çağı çoktan başlamış olabilir" başlığıyla servis edildi. Türkiye'nin yeni nesil kamikaze drone'u Kargu-2 asimetrik harp ve terörle mücadele operasyonları için tasarlandı. STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ tarafından üretilen Kargu-2, otonom veya uzaktan kumanda ile çalışabilen, döner kanatlı milli vurucu İHA çözümü olarak tanımlanıyor.

Düşman askerini takip etti ve saldırdı

Türk yapımı kamikaze drone'lar Libya hükümet güçlerinin, darbeci Hafter milislerine karşı elde ettiği zaferde büyük bir pay sahibi oldu. Libya’daki çatışmalar sırasında Kargu-2'nin operatörden herhangi bir komut almadan kendi inisiyatifiyle Halife Hafter'in askerlerinden birini takip ederek saldırdığı belirtildi.

Türk yapımı Kargu-2 İHA, katil robotların çağını başlattı: Dünya tarihinde bir ilk

Birleşmiş Milletler raporunda, drone saldırısı sonrası ölüm gerçekleşip gerçekleşmediğine dair herhangi bir bilgi yer almıyor. Türk yapımı kamikaze drone'un otonom modda insan kontrolüne gerek kalmadan "oldukça etkili" bir şekilde çalışmasından övgüyle bahsedildi. Kargu-2, gerçek zamanlı özgün görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmalarıyla sabit veya hareketli hedefere karşı etkin olarak kullanılabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
33190 kez okundu.
60 kişi, toplam 72 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iha, kargu-2 ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim