Anlık Bildirim

Türk zırhlısı YÖRÜK 4X4, Nijerya'da kullanılacak!

Asisguard ile Nijerya arasında imzalan sözleşme kapsamında Nijerya'da yol güvenliği sağlanacak. Projede zırhlı kara aracı olarak Nurol Makina'nın Yörük 4X4 aracı kullanılacak.
Türk zırhlısı YÖRÜK 4X4, Nijerya'da kullanılacak! Tam Boyutta Gör
Nurol Makina tarafından geliştirilen Türk zırhlısı YÖRÜK 4X4 bir ülkeye daha ihraç ediliyor. Türk savunma sanayi şirketi Asisguard ile Nijerya arasında 36,5 milyon değerinde Nijerya Yol Güvenliği Projesi sözleşmesi imzalandı. Proje kapsamında kullanılmak üzere Asisguard, Nurol Makine’dan 13 adet YÖRÜK 4X4 zırhlı kara aracı tedarik edecek.

Nijerya Yol Güvenliği Projesi kapsamında Nijerya’nın Abuja ve Koduna şehirleri arasında güvenlik sorunları yaşanan otoyolun güvenliği sağlanacak. Keşif ve gözetleme sistemleri, ani müdahale ve nötralizasyon sistemleri, komuta ve kontrol sistemleri ile haberleşme ve enerji altyapı sistemleri kurulacak. Drone, VTOL, gözetleme kulesi, komuta kontrol merkezi gibi ürünler kullanılacağını ifade eden Düzgün, Nijerya'da ortaya konulacak iş birliğinin benzer projelerin kazanılmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Türk zırhlısı YÖRÜK 4X4, Nijerya'da kullanılacak! Tam Boyutta Gör
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Asisguard Genel Müdürü Barış Düzgün, "Bu süreçte, müdahale ve nötralizasyon sistemlerinde kullanılmak üzere en zor ve çetin muharebe şartlarında Türkiye'de ve dünyada kendini kanıtlamış zırhlı araç üreticisi Nurol Makina ile çalışmaya karar verdik. Bu ortaklığın ülkemize hayırlı olmasını, iki değerli firmaya yeni ihracat fırsatları yaratmasını ve daha önemlisi dost ülke Nijerya'nın güvenlik sorunlarını çözmesini diliyorum."

HAVELSAN ve STM'nin insansız hava araçlarının yurt dışı satışlarının yapılacağı proje ile ayrıca, aralarında Gürbağ Savunma ve MILMAST'ın bulunduğu 10 civarındaki firmanın ürünü Nijerya’da kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim