Anlık Bildirim

Depremin etkileri uydu aracılığı ile nasıl izlenir? İşte Türkiye'nin acil durum haritası

Ülkemizi vuran 7.8 ve 7.5 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin ardından Birleşmiş Milletler, uydu görüntüleri analizi sağlayan acil durum uydu haritalama hizmeti UNOSAT'ı başlattı.
Türkiye'nin deprem acil durum haritası yayınlandı Tam Boyutta Gör
Birleşmiş Milletler, UNOSAT acil durum haritalama hizmetini aktif hale getirdi. Bu sistem, uydulardan elde edilen veriler kullanılarak Türkiye ve Suriye'deki sismik faaliyetlerin etkilerinin analiz edilmesine olanak sağlıyor.

2001 yılında kurulan UNOSAT kendi uydu sistemine sahip değil, ancak Birleşmiş Milletler'e üye devletlerin ve çeşitli özel şirketlerin sistemlerinden veri toplama yetkisine sahip. UNOSAT'ın acil durum uydu haritalama programı nadiren etkinleştiriliyor ve bu da afetler ve acil durumlar için geçerli.

Türkiye'deki depremler uydudan nasıl incelenir?

Acil durum haritası bu kez, 6 Şubat'ta ülkemizde kaydedilen büyük depremler sonrasında oluşturuldu. Bu bağlantıya tıklayarak UNOSAT tarafından toplanan tüm verileri bir web haritası üzerinde görebiliyorsunuz. Acil durum haritası sismoloji merkezlerinde analiz edilen jeofizik verileri gösteriyor. Yıldızlar ve daireler depremlerin merkez üslerini, renkler ise büyüklüklerini ve güçlerini göstermekte.

Türkiye'nin deprem acil durum haritası yayınlandı Tam Boyutta Gör
UNOSAT'ın yayınladığı bilgiler arama ve kurtarma operasyonlarına yardımcı olmak amacıyla Kızılay ve Kızılhaç da dahil olmak üzere çeşitli hükümet ve hükümet dışı yardım kuruluşlarına gönderilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim