Anlık Bildirim

Bayraktar Kızılelma ilk kez havalandı: “Zor tutuyoruz”

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın testleri hız kesmeden devam ediyor. Selçuk Bayraktar tarafından yapılan son paylaşım Kızılelma’nın havalanışını gösteriyor.
Türkiye'nin insansız savaş uçağı Kızılelma yerden havalandı Tam Boyutta Gör
Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, bir süre önce yer testlerini başarıyla yapmıştı. Selçuk Bayraktar’ın yapmış olduğu paylaşımda şimdi ise Kızılelma’nın yerden ilk defa havalanışı gözler önüne seriliyor.

Bayraktar Kızılelma ilk kez havalandı

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden Baykar Teknoloji, bir süredir üzerinde çalıştığı insansız savaş uçağı Kızılelma’nın testlerine hız kesmeden devam ediyor. Kısa bir süre önce ilk yer testlerini başarıyla tamamlayan Kızılelma sürecinde artık uçuş testlerine geçilmiş durumda.

Selçuk Bayraktar’ın Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Zor tutuyoruz. Bayraktar KIZILELMA teker kesme testinde ayaklarını yerden kesti. Az kaldı inşallah" açıklaması ve Kızılelma’nın yerden havalanışı yer alıyor.

İlk uçuş 2023

Kızılelma, kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerde kullanılabilecek. Bu da kabiliyet açısından geniş bir avantaj sağlayacak ve denizaşırı görevlerin önü açılacak. 1500 kilogram faydalı yük kapasitesi, otomatik iniş ve kalkış, düşük görünürlük, yüksek manevra kabiliyeti gibi yetenekler Kızılelma’nın kilit özellikleri arasında yer alıyor. Öte yandan Kızılelma’nın ilk tam uçuşu 2023’te gerçekleştirilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22948 kez okundu.
44 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
baykar, bayraktar ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim