Hükümet tarafından kurulan ve kamu şirketlerinin gelirini artırmayı amaçlayan Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’in İsveçli ortağı Telia’nın tüm hisselerini satın aldı. TVF, yüzde 24,02’lik hisse için 530 milyon dolar ödeyecek. Daha önceki hisselerle birlikte TVF’nin toplam hissesi yüzde 26,2 oldu. Turkcell Yönetim Kurulu’ndaki 9 üyeden 5’ini belirleyebilecek ve şirketin yönetim kontrolüne sahip en büyük hissedarı olacak.
Ayrıca Bkz. "LGS ve YKS günleri, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak"
Anlaşmanın sağlandığını Ekonomi Bakanı Berat Albayrak açıkladı. Türkiye Varlık Fonu bünyesinde Turkcell’in yüzde 26,2 hissesinin yanı sıra Çaykur, THY, TCDD, Halkbank, Türkiye Petrolleri, PTT gibi şirketlerin tamamı veya büyük bölümü bulunuyor.
Turkcell Ana Sözleşmesi’nde yapılacak değişikliklerin Genel Kurul’da onaylanması ve ilgili düzenleyici kuruluşlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından sürecin 2020 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:



Ortadaki boşluğa pil koysalarmış, 130 km menzil, 330 km menzil olacak. Şekil yapacam diye alan ısrafı olmuş.
Motor ucubeye benziyor futuristik tasarım yapacağım diye daha da kötü yapmışlar
yeni gelenlere faturalı kampanyalı tarifeler yok.
neler oluyor anlamak mümkün değil Turkcell'de..
Ayrıca Rahat tarifelere gelenlere +3gb'da artık verilmiyor.
Umarım İsveç ve Rusya, Türkiye'de çoğu kişi, kuruluşun yaptığı gibi haklarından vazgeçmeyerek gizli bir şekilde anlaşma yapmışlardır ve şirket geçici olarak varlık fonuna devredilmiştir, Ukrayna'da modern Lifecell ismiyle hizmet veriyorlardı, burada 5G ile birlikte güzel bir dönüşüme imza atabilirler...
Türkiye'ye ait ne kadar devlet kurumu, Koç ve Sabancı Holding gibi şirketler varsa birileriyle adları anıldığında o firmanın ışığı birden sönüyor kafamda
Ayrıca türktelekom turkcell den daha büyük.Türk Telekom bankaların elinden kurtarnak yerine neden Turkcell kurtarıldı.Gönlüm isterdi ki Türk Telekom adına yakışır şekilde kurtarılsın ve dünya devleri arasına sokulsun..
ayrıca alınan %24lük hisse varlık fonu tarafından alındı, bu tip fonlar yatırım fonlardır, ülkelerin yatırım fonları fazla veren milli gelirin etkin değerlendirilmesi için çeşitli alanlara yatırım yapar, bugün telia payını satmış, varlık fonu karlı görmüş almış, 1 sene sonra varlık fonu daha karlı gördüğü başka bir alana bu hisseleri satıp yatırım yapabilir, %100 ünü turkcell almış olsa bu yorumları kısmen anlayabiliriz ama varlık fonu olayı bambaşka bir konu, ne kadar elde tutacak bilemezsiniz.
uzun lafın kısası kullanıcı, vatandaş, çalışan vb hiç bir şekilde bu satın almanın bir yararını yada zararını görmeyeceğiz.
başka bir başlıkta dediğim gibi tek dikkat edilmesi gereken telia neden payını satıp çıktı, bunu genel ekonomik durum için ve gelecek dönemler için iyi analiz etmek lazım
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
6583 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, türkiye varlık fonu ve