Anlık Bildirim

Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’e ortak oldu

Ekonomi Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Varlık Fonu'nun İsveçli şirket Leia'nın Turkcell'deki hisselerini almak üzere anlaşma sağlandığını açıkladı.

Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’e ortak oldu Tam Boyutta Gör

Hükümet tarafından kurulan ve kamu şirketlerinin gelirini artırmayı amaçlayan Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’in İsveçli ortağı Telia’nın tüm hisselerini satın aldı. TVF, yüzde 24,02’lik hisse için 530 milyon dolar ödeyecek. Daha önceki hisselerle birlikte TVF’nin toplam hissesi yüzde 26,2 oldu. Turkcell Yönetim Kurulu’ndaki 9 üyeden 5’ini belirleyebilecek ve şirketin yönetim kontrolüne sahip en büyük hissedarı olacak. 

Anlaşmanın sağlandığını Ekonomi Bakanı Berat Albayrak açıkladı. Türkiye Varlık Fonu bünyesinde Turkcell’in yüzde 26,2 hissesinin yanı sıra Çaykur, THY, TCDD, Halkbank, Türkiye Petrolleri, PTT gibi şirketlerin tamamı veya büyük bölümü bulunuyor. 

Turkcell Ana Sözleşmesi’nde yapılacak değişikliklerin Genel Kurul’da onaylanması ve ilgili düzenleyici kuruluşlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından sürecin 2020 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7470 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, türkiye varlık fonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim