Anlık Bildirim

TUSAŞ'ın insansız elektrikli helikopteri T629'un görüntüleri ortaya çıktı

TUSAŞ tarafından geliştirilen insansız, elektrikli helikopter T629'un ilk görüntüleri geldi. T629'un tanıtımının önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

TUSAŞ'ın insansız elektrikli helikopteri T629'un görüntüleri ortaya çıktı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) geliştirdiği insansız helikopter T629’un ilk fotoğrafları ortaya çıktı. Görüntüleri ortaya çıkan ürün, ilk prototip mockup tasarımlarından biri.T629, elektrikli motora ve o tonom uçuş özelliklerine sahip olacak.

T629, helikopter şeklindeki tasarımı sayesinde Aksungur, Bayraktar TB-2 gibi insansız hava araçlarına göre dikey iniş ve kalkış avantajıyla öne çıkacak. Örneğin şehir içerisinde her yere inip kendiliğinden kalkabilecek. Ayrıca kabin kısmı bataryalarla doldurulduğu ve boyutları daha büyük olduğu için daha uzun menzil sunması bekleniyor.

TUSAŞ, yerli ATAK helikopterler ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne büyük güç kattı. ATAK Faz-2'nin teslimatına başlandı. ATAK ve AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı'ndan elde edilen deneyimle T629 helikopterleri geliştiriliyor. T629, sınıfında dünyadaki ilk ürünlerden biri olacak. Önümüzdeki günlerde tanıtımının yapılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26006 kez okundu.
39 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, t629 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim