Anlık Bildirim

Twitch kara para aklama iddiaları Meclise taşındı

Meclis gündemine de taşınan iddialara göre suç örgütleri yayıncılara yüksek BIT bağışı karşılığında yüzde 80’ini kripto para olarak kendilerine göndermesini istiyor. 

Twitch kara para aklama Tam Boyutta Gör

Yayın platformlarının gelir kanalına dönüşmesi suç örgütlerinin dikkatlerinden kaçmıyor. YouTube biraz daha reklama ve kişi sayısına dayalı ödeme yöntemleriyle doğrudan kara para aklama işlerine uzak ancak Twitch daha farklı bir noktada. 

Twitch kara para aklama iddiaları

YouTube üzerinde gelir kanallarını arttırabilmek için kanalınızın büyümesi şart. Ne kadar çok izlenme sayısı o kadar çok reklam geliri anlamına geliyor. Ayrıca abonelik sistemi sayesinde özel içerikler için abone de olunabiliyor. 

Twitch’te işler biraz daha farklı işliyor. BIT adı verilen uygulama içi ödeme yöntemi sayesinde yayıncılara doğrudan bağış yapabiliyorsunuz. Bu noktada kanalın çok büyümüş olmasının da bir anlamı kalmıyor. 

CHP Milletvekili Gürsel Tekin tarafından Meclise de sunulan kara para aklama olayı tam da bu noktada devreye giriyor. Suç örgütleri ağırlıklı olarak kanalı büyümemiş yayıncılara yönelerek belirli oranda BIT bağışı yapmayı ve BIT’leri paraya çevirirken yüzde 80 payı da kendilerine göndermesini istiyor. 

Twitch yayıncılığı Tam Boyutta Gör

Peki bu BIT bağışı nereden geliyor? Suç örgütlerinin bir şekilde bilgilerini çalarak içini boşalttığı kredi kartlarından geliyor. Yani kara para aklanıyor. Teklifi kabul eden Twitch yayıncıları BIT bağışının yüzde 20’sini alıyor ve kalanını kripto para cüzdanları üzerinden suç örgütüne gönderiyor. 

Twitch zaten bu tür BIT alış verişlerini ciddi bir şekilde kontrol etmiyor zira mikrofon yalayarak ayda milyon dolar kazanan insanlar var. Ülkemizde de yeni kanun ile internet üzerinde kripto para hariç kazanılan gelirler artık özel bir hesaba yatırılıyor ve gelir vergisi uygulanıyor. Bunun haricinde bir düzenleme yok. Meclis önergeleri sonrasında durum nasıl değişecek merak konusu. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9501 kez okundu.
48 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitch, Twitch kara para aklama ve Internet
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim