Anlık Bildirim

Twitter'da olağanüstü hal! Twitter ofisleri "geçici süreliğine" kapatıldı

Twitter çalışanları toplu olarak istifa ederken, Elon Musk, çalışanlarına bildiri yolladı. Musk, tüm ofis binalarının “bir süreliğine” kapatıldığını belirtti ve gizlilik konusunda uyardı.
elon musk twitter ofis kapatma Tam Boyutta Gör
Twitter çalışanlarına şirketin ofis binalarının hemen ancak geçici olarak kapatılacağını söylendi. Çalışanlara ofislerin 21 Kasım Pazartesi günü yeniden açılacağı söylendi. Duyuru, şirketin yeni sahibi Musk’ın yoğun tempolu, uzun saatler çalışma konusunda çalışanlarına baskı kurmasının ardından istifa olaylarının olduğu zamanda geldi. Çalışanlar, #LoveWhereYouWorked etiketini kullanarak tweetlemeye başladı.

Elon Musk, ayrıca çalışanları uyardı: “Lütfen şirketin gizli bilgilerini sosyal medyada, basınla veya başka bir yerde tartışmaktan kaçınarak şirketin politikasına uymaya devam edin.”

Ya zorlu şartları kabul edin ya da tazminatınızı alın

Musk, bu hafta Twitter çalışanlarına uzun saatler çalışmak zorunda olduklarını ve son derece sert olmaları gerektiğini yoksa şirketten çıkarılacaklarını söyledi. Çalışanların kalmak istiyorlarsa bunu kabul etmeleri gerektiği aksi taktirde üç aylık kıdem tazminatı verileceği söylendi.

Çalışan sayısı hızla azalıyor, en iyiler kalacak

İsminin gizli kalmasını isteyen eski Twitter çalışanı, BBC’ye ortalık durulduğunda 2000’den az insanın kalacağını söyledi ve takımındaki herkesin işine son verildiğini sözlerine ekledi. 

Musk, Twitter’ın kontrolünü almadan önce şirketin yaklaşık 7500 çalışanı vardı. Şirketin ayrıca çoğunluğunun işten çıkarıldığı anlaşılan binlerce sözleşmeli işçi çalıştırdığı bildirildi. Zorlu koşulları bilerek çalışmaya hazır ancak istifa etme kararı almış kişiler de var.

Twitter kapanacak mı?

Musk, Twitter’ın ofislerinin kapatıldığına dair mesajın gönderilmesinin ardından Twitter’ın kapanmanın eşiğine geldiğine dair bir soru yanıt olarak şu tweeti attı: “En iyi insanlar kalıyor, bu yüzünde fazla endişe duymuyorum.” Ancak başka bir gönderide kurukafa ve çapraz kemik emojisi, üzerinde de Twitter logosu bulunan bir mezar taşı fotoğrafı paylaşmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4521 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim