Anlık Bildirim

Twitter gizli reklamlara başlıyor, Elon Musk’ın başı ağrıyabilir

X ya da Twitter platformu kullanıcıları zaman zaman takip etmedikleri hesaplardan gönderiler görmeye başladı. Üstelik bu gönderilerde sponsor ibaresi de yer almıyor.
Twitter
Yeni adıyla X eski adıyla Twitter platformu, özellikle Elon Musk’ın gelişi ile birlikte mali olarak zor zamanlar yaşıyor. Elon Musk’ın politikalarını beğenmeyen pek çok reklam veren platformdan çekilince gelirlerde de önemli düşüşler yaşanmıştı.

Twitter’da gizli reklamlar

Twitter Blue ücretli abonelik seçenekleri ile gelir modelini çeşitlendirmeye çalışan Elon Musk şaşırtıcı bir şekilde gizli reklamlara da başladı. Bir hata sonucu mu oldu yoksa politika değişikliği mi bilinmez ancak Elon Musk’ın başı ağrıyabilir.

Yaklaşık bir haftadır, kullanıcılar takip etmedikleri hesaplardan gelen gönderiler tespit ediyor. Bu gönderilerde sponsorlu olduğuna dair herhangi bir işaret yer almıyor. Gönderinin sağ üst tarafında 3 nokta menüsüne tıklandığında reklam olduğuna dair ibare görülebiliyor.

Otoriteler gizli reklam uygulamasının düzenleyici kuruluş yönetmeliklerine aykırı olduğunu dile getiriyor zira doğrudan kullanıcı yanıltılış oluyor. Bu da bir soruşturmaya yol açabilir. Bazı topluluklar bu tarz reklamlarla karşılaşan kullanıcıların kendilerine ekran görüntüsü atmasını istiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim