Anlık Bildirim

Twitter reklam gelirleri yüzde 70 düştü, işler yolunda gitmiyor

Bugüne kadar yaklaşık 1000 marka Twitter ile reklam anlaşmalarını iptal etti. Gelirin büyük kısmı reklamlardan gelen Twitter için işler giderek daha da zorlaşıyor. 
Twitter Tam Boyutta Gör
Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından bu yana pek çok önemli marka reklam vermeyi kesti. Çalışanlarını iflas etmekle uyaran ünlü isim için işler yolunda gitmiyor. Şimdi en önemli soru abonelik ücretleri kârlılığı sürdürebilecek mi?

Twitter için işler zorlaşıyor

Elon Musk’ın fikir hürriyeti adı altında ayrımcılık ve dezenformasyon içeren söylemleri serbest bırakması, herkese mavi rozet dağıtması, ardından da Andrew Tate gibi pek çok yasaklı hesabı geri getirmesi tepki çekti. Sektörün bu konuya tepkisi ise reklamları kesmek oldu.

Kasım ayında Twitter’ın reklam satışları yüzde 55 azalırken Aralık ayında bu oran yüzde 71 seviyesine çıktı. General Motors, Pfizer, Ford da dahil olmak üzere yaklaşık 1000 markanın reklamı kestiği belirtiliyor. Diğer taraftan rakip otomotiv firmaları da Elon Musk’ın verilerini aleyhte kullanacağı korkusuyla platformdan çekildi.

Bu denli gelir kesintisine Elon Musk’ın karşı hamlesi ise ücretli Blue abonelikleri oldu. Yakın zamanda işletmeler için Blue aboneliği ve reklamsız abonelik de devreye girecek. 400 milyona varan aktif kullanıcı sayısı içerisinde aboneliklere ilgi olacağı düşünülüyor. Diğer bir hamle ise siyasi reklamların serbest bırakılması oldu. Yaklaşan seçim dönemi nedeniyle siyasi reklamların ilgi göreceği tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim