Anlık Bildirim

BTK, Twitter'ın reklam yasağını kaldırdı

BTK tarafından Twitter'a uygulanan reklam yasağı kaldırıldı. Reklam yasağını kaldırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.                                                  

Twitter'ın reklam yasağı kaldırıldı Tam Boyutta Gör

Türkiye’de 31 Temmuz 2020’de yürürlüğe giren sosyal medya yasası kapsamında Türkiye’den günlük 1 milyondan fazla erişim elde eden platformların Türkiye’de temsilci atama zorunluluğu bulunuyor. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen Twitter’a önce para cezası kesilmiş sonra da reklam yasağı getirilmişti. Türkiye’de temsilci atayan Twitter’ın reklam yasağı kaldırıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun "Twitter Inc. (Periscope/Scope) Adlı Sosyal Ağ Sağlayıcıya Reklam Verilmesinin Yasaklanması Kararının Kaldırılmasına İlişkin Başkan Kararı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Twitter’ın, "5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"un temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmesi nedeniyle 15 Ocak 2021 tarihli reklam yasağı kararının kaldırılmasına karar verildi. Yasak nedeniyle Türkiye'den Twitter'a reklam verilemiyordu. Twitter yalnızca yurt dışından verilen reklamları Türkiye'deki kullanıcılara gösteriyordu. Bundan böyle Türkiye'deki firmalar Twitter'a reklam verebilecek. Bu yasağı delmek için pek çok firma yurt dışından ajanslar üzerinden reklam vermeyi tercih ediyordu.

Twitter, 20 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de temsilci atayacağını BTK’ye bildirmişti. Bu kararın ardından Twitter’a daha büyük ceza uygulanmadı. Twitter temsilci atama kararı almasaydı önce yüzde 50 bant daraltma cezası ile sonra da yüzde 90 bant daraltma cezası ile karşı karşıya kalacaktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim