Anlık Bildirim

Twitter, Sohbet Odaları'nın kötüye kullanılabileceğini biliyordu

Bir Twitter sözcüsü yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Sözcü, Sohbet Odaları'nın yeterince denetleyebilecek bir sistemlerinin olmadığını ve bu yüzden kötüye kullanılabileceğini bildiklerini söyledi.

Twitter, Sohbet Odaları'nın kötüye kullanılabileceğini biliyordu

Twitter'ın Clubhouse'a rakip olarak sunduğu Sohbet Odaları özelliği hakkında açıklamalarda bulundu. Bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamalarda özelliği kullanıma sunmadan önce şiddet çağrıları, zorbalık ve nefret söylemi ile mücadele etmek için gerekli kısıtlama araçlarına sahip olunmadığını bu yüzden de Twitter'ın özelliğin kötüye kullanıma yol açabileceğini bildiğini söyledi.

Sohbet Odaları'nda kötüye kullanım denetlenemiyor

Sohbet Odaları'nda sesi gerçek zamanlı denetleyebilecek bir teknoloji ya da moderatörler bulunmuyor. Otomatik olarak sesi denetlemenin metinleri denetlemekten daha zor olması ve şirketin rekabete daha erken başlanmak istenmesi gerekli teknolojiler özelliğe eklenmeden kullanıcılara sunulmasına sebep oldu. Twitter, sohbetlerin içeriğinin denetlenmesi konusunda dinleyicilere güvenmeyi tercih etti.

Her ne kadar dinleyiciler kuralların ihlal edildiğini düşündüğü sohbetleri şirkete bildiriyor olsa da bazı durumlarda kurallar ihlal edilse de dinleyicilerin oda sahibiyle aynı görüşte olması bu odaların tespit edilmesini zorlaştırıyor. Kötüye kullanım olmasına rağmen geniş kitlelerce dinlenen bu sohbetler Twitter'ın teknolojileri tarafından popüler olarak algılanarak başka kullanıcılara da tavsiye edildi. Twitter sözcüsü Viviana Wiewall, bu hatanın düzeltildiğini ve insanlara tavsiye edilmeden önce sohbet odalarının daha sıkı denetlendiğini belirtti.

Wiewall, mevcut sorunlardan birinin çözüme kavuştuğunu açıklasa da hala gerçek zamanlı olarak Sohbet Odaları'nı denetleyecek bir sistemi geliştiremediklerini ancak bunun üzerinde çalışmalar yürüttüklerini paylaştı. Şu an için Twitter, bazı anahtar kelimeler üzerinden sohbetlerin başlıklarını inceliyor ancak bu da kolay yanıltılabilir bir çözüm olduğu için gerekli önlemi sunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim