Anlık Bildirim

Ubisoft net mesaj verdi: Kaliteli oyun isteyen reklamları izler

Ubisoft oyunlarında reklam gösterimi olacağı iddiası sosyal medyada yankı buldu. Bazı oyunlarda menü geçişi esnasında gelen tam ekran reklamlar yeni bir dönemin habercisi gibi.
Ubisoft
Özellikle global enflasyonun da etkisiyle artık premium oyun geliştirme maliyetleri inanılmaz arttı. GTA 6 geliştirme maliyetlerinin milyar dolar seviyesine ulaştığı ifade ediliyor. Bundan sonraki dönemde de iddialı yapımlarda milyar dolarlık maliyetler olağan hale gelecek. Elbette bunun yansıması da oyuncuya oluyor.

Ubisoft oyunlarında reklam dönemi

Oyun yapımcıları yeni dönemde oyun fiyatlarının 80$ seviyesine kadar çıkacağına dair oyuncuları uyarıyor. Ne var ki fiyatlara zam yapmak çözüm olmayacak. Bu kez devreye oyun içi reklamların girme ihtimali artıyor.

Ubisoft tarafından test edildiği iddia edilen yeni konseptte oyuncular oyun esnasında menüye veya haritaya geçiş yaptığında 3 saniyeliğine reklam beliriyor. Sonrasında ise gidilecek olan ekran geliyor. Örneğin bazı Assassin’s Creed oyunlarında bu reklamlara rastlanmış.

Konu sosyal medyada tepki alınca Ubisoft teknik bir hata olduğunu duyurdu ancak pek çok oyuncunun bu ekranı gördüğü belirtiliyor. Bu bakımdan bazı şeylerin en azından fikir aşamasında olduğu düşünülüyor. Hatta reklamsız abonelik seçeneklerinin ya da reklamlı paketlerin olabileceğini düşünenler de mevcut.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8549 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ubisoft, Assassin’s Creed Mirage ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim