Anlık Bildirim

Apple uydu üzerinden yol yardımını başlatıyor

iPhone 15 lansmanında tanıtılan uydu üzerinden yol yardımı, kullanıcıların yolda kaldığı ve telefonun çekmediği durumlarda teknik servise ulaşma imkânı verecek. 
iPhone 15 Tam Boyutta Gör
Geçen sene iPhone 14 serisi ile uydu üzerinden acil durum iletişimini başlatan Apple, bu yıl da yol yardımını listeye ekliyor. Kullanıcılar artık uydu üzerinden acil durumlarda yol yardımı alabilecek. Elbette ücreti karşılığında.

Uydu üzerinden yol yardımı

iPhone 15 etkinliğinde duyurulan yeni özellik, telefonun çekmediği bir noktada aracı bozulan kullanıcıların uydu üzerinden yol yardımı alabilmesini sağlıyor. Uygulama kullanıcıya 5 farklı ön tanımlı arıza sunmuş. Bunlar aracın kilitlenmesi, şarjın bitmesi, lastiğin patlaması, aracın çalışmaması ve yolda kalması şeklinde sıralanıyor.

Kullanıcı arızayı seçtikten sonra sistem tanımlı teknik servise mesaj gönderiyor. Teknik servis de GPS üzerinden kullanıcıyı tespit ettikten sonra mesaj gönderebiliyor. iPhone 15 için duyurulan yol yardımı iPhone 14 ile de uyumlu.

Yol yardımı özelliği sadece ABD’de geçerli ve AAA firmasının aylık 65$ servisini kullananlar yararlanabiliyor. Apple yakın zamanda yeni bir abonelik daha başlatacağını belirtti. Acil durum uydu iletişimi hatırlanacağı üzere ilk 2 yıl ücretsiz olarak sunulmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim