Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) bilim insanları, yörüngedeki uzay araçlarında kullanılabilecek ilk 3D baskılı plazma sensörlerini geliştirdiler. Geciktirme Potansiyel Analizörü (RPA) olarak bilinen sensörler, atmosferin kimyasal bileşimini ve iyon enerjisi dağılımını belirlemek için kullanılıyor.
800°C'ye kadar dayanabiliyor
Son teknoloji yarı iletken plazma sensörleri, pahalı ve haftalarca süren üretim süreçlerine sahip ancak MIT tarafından geliştirilen 3D baskılı sensör, süreci hem çok daha kısa hem de daha ucuz hale getiriyor. Bu da onu çevreyi izlemek veya hava durumunu tahmin etmek için kullanılan düşük maliyetli ve hızlı üretilen CubeSat için ideal kılıyor.
Araştırmacılar, sensörü geliştirmek için elektriksel olarak yalıtkan ve sıcaklıktaki ani, şiddetli dalgalanmalara dayanabilecek Vitrolite adı verilen yazdırılabilir bir cam-seramik malzeme kullandılar. Kullanılan malzemenin, ince film kaplamalar ve silikon gibi sensörlerde yaygın olarak kullanılan malzemelere göre daha dayanıklı olduğu belirtiliyor.
Vitrolite, 800 santigrat dereceye kadar sıcaklıklarda bozulmadan işlevini yerine getirebilirken diğer yarı iletken RPA'larda kullanılan polimerler 400 santigrat derecede bozulmaya başlıyor.
Ekip, sensörlerin üretiminin ucuz olması ve çok hızlı üretilebilmesi sayesinde şimdiden dört benzersiz tasarımın prototipini oluşturduklarını söyledi. Ayrıca araştırmacılar, üretim sürecini geliştirerek karmaşık donanımlar yaratabilmeyi hedefliyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
karagece25 dene gavat oğlu gavat asıl çöp sensin sen
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...