Anlık Bildirim

Windows on ARM üzerinde uygulama geliştirmek kolaylaşıyor

Windows on ARM platformuna uygulama geliştirmek için yüksek fiyatlardan cihaz arama derdi sona eriyor. Microsoft ve Qualcomm uygun fiyatlı bir set geliştiriyor.

Uygun fiyatlı bir Windows on ARM geliştirici kiti yolda Tam Boyutta Gör

Microsoft ve Qualcomm aslında ARM üzerinde Windows projesini geliştirmeye çok erken başlamıştı ancak bazı engeller projenin olgunlaşmasını engelledi. Apple ise tüm hazırlıkları tamam olarak ilk adımını attığı için çok hızlı bir geçiş yaptı. 

Uygun fiyatlı Windows on ARM geliştirici kiti geliyor

Apple’ın avantajlı olduğu konulardan birisi de uygulama geliştirmeydi. Apple Silicon tanıtımının yapıldığı geçen yıl M1 yongalı geliştirici Mac Mini setleri 500$ gibi bir fiyat etiketi ile satışa sunulmuştu. 

Windows on ARM üzerinde uygulama geliştirmek için ise daha pahalı Surface Pro X gibi cihazlar edinmek gerekiyordu. Bu da Windows geliştiricilerini oldukça zorluyordu. Qualcomm ve Microsoft buna bir çare bulmuş durumda. 

Yeni hazırlanan Windows on ARM tabanlı geliştirme kiti ikinci nesil Snapdragon 7c yonga seti barındırıyor. Ayrıca Aralık ayında duyurulan ve henüz ARM cihazlar için derlenmemiş uygulamaların test edilmesine imkan tanıyan yeni x64 emülatörü de yer alacak. 

Qualcomm yeni setin daha uygun bir fiyata satılacağını açıkladı ancak net bir fiyat vermedi. Yaz aylarında piyasaya sürülecek geliştirme kitinin önümüzdeki haftalarda daha detaylanacağı belirtildi. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim