Anlık Bildirim

Araştırma: Verilerinizi en çok toplayan şirketler ortaya çıktı

StockApps.com tarafından yapılan yeni bir araştırma verilerinizi en çok toplayan şirketleri gözler önüne seriyor. Listeye birincilikle giriş yapan Google'ın peşinden Twitter gelmekte.

Verilerinizi en çok toplayan şirketler ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Kullandığımız birçok uygulama verilerimizi toplamakta. Bunların bazıları kişiselleştirilmiş reklamlar için kullanılıyor. Peki hiç verilerinizi en çok toplayan uygulamayı merak ettiniz mi? StockApps.com isimli site verilerinizi en çok kullanan uygulamaları listeledi. 

İşte verilerinizi en çok kullanan uygulamalar:

StockApps, analizinde beş büyük teknoloji şirketinin veri toplama uygulamalarını karşılaştırdı. Google, Twitter, Apple, Amazon ve Facebook'un yer aldığı kıyaslama şirketlerin bizden ne tür veriler topladığını açıklamıyor. Ancak StockApps, her bir firmanın ne kadar bilgi topladığını göstermek için şirketlerin veri noktalarını kullandı. 

Verilerinizi en çok toplayan şirketler ortaya çıktı

Yapılan araştırmaya göre en fazla kişisel veri toplayan şirket Google. 39 tane veri noktası toplayan şirketin topladığı bilgiler, konumunuzdan tarayıcı geçmişinize ve üçüncü taraf web siteleri veya uygulamalardaki etkinliklerinize kadar her şeyi içermekte. Google'ın peşinden sırasıyla 24, 23 ve 14 veri noktası bulunan Twitter, Amazon ve Facebook gelmekte.

Araştırmaya göre, Apple, listedeki en gizlilik odaklı teknoloji devi gibi görünüyor. Yalnızca 12 veri noktası toplayan şirket, yalnızca kullanıcılarının hesaplarını sürdürmek için gereken verileri tutmakta. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5290 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim