Anlık Bildirim

ABD’li bir girişim verimliliği yüzde 40’ı aşan ısı motoru üretmeye başladı

Antora Energy, 2 MW'lık yeni fabrikasının termal depolama uygulamaları için termofotovoltaik hücreler üreteceğini açıkladı. Geliştirilen hücreler yüzde 40’ı aşan verimliliğe sahip.
Verimliliği yüzde 40’ı aşan ısı motoru üretilmeye başlandı Tam Boyutta Gör
ABD’li bir girişim olan Antora Energy, California'daki 2 MW kapasiteli termofotovoltaik (TPV) hücre fabrikasında ısı motoru üretmeye başladığını duyurdu. Geliştirilen yeni TPV hücreler, verimlilik konusunda oldukça iddialı bir seviyede. Firmaya göre bu hücreler yüzde 40’ı aşan bir verimlilik oranına sahip.

Verimlilikte yüzde 40 aşıldı

Termofotovoltaik hücreler (TPV), geleneksel fotovoltaik hücrelerde elektrik üretmek için termal radyasyon kullanan bir enerji üretim teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. TPV sistemleri genellikle 1.000 C'ye yakın veya ötesinde yüksek sıcaklıklara ulaşabilen termal yayıcı ve ısı kaynağından gelen fotonları emebilen bir fotovoltaik diyot hücrelerinden oluşuyor.

Verimliliği yüzde 40’ı aşan ısı motoru üretilmeye başlandı Tam Boyutta Gör
Bu teknoloji, güneş ışığını tüm güneş spektrumunda yakalayabildiği ve geleneksel fotovoltaiklerin sınırını aşacak potansiyele sahip olduğu için bilim insanlarının uzunca bir süredir ilgisini çekiyordu. Bununla birlikte, TPV paneller hala optik ve termal kayıplardan muzdarip olduğundan, şimdiye kadar ticari olarak uygulanabilir olmaktan uzaktaydı. Antora Energy, şimdi bu kritik eşiklerin her ikisini de aşarak yüzde 40'ın üzerinde ısıdan elektriğe dönüşüm verimliliği gösterdi ve TPV'yi büyük ölçekte üretebileceğini duyurdu.

Şirketin CEO’su CEO Andrew Ponec yaptığı açıklamada, "Hücreler, geleneksel güneş hücrelerinden daha yüksek performansa sahip olan III-V yarı iletkenlere dayanıyor ve benzer boyuttaki cihazlardan 100 kat daha fazla güç üretiyor. Hücreler herhangi bir yüksek sıcaklık ısı kaynağını elektriğe dönüştürebilir ve en önemli uygulamaları enerji depolamadır” ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim