Anlık Bildirim

Vestel, Hollanda'da 684 milyon euro tazminat kazandı: 5 yıllık kârından fazla!

Vestel Elektronik, Samsung ve LG grubu şirketlerine açtığı Hollanda'daki davaya ilişkin kararla ilgili açıklama yaptı. Mahkeme, Vestel'in 684 milyon Euro tazminat kazandığını duyurdu.
Vestel, Hollanda'da 684 milyon euro tazminat kazandı Tam Boyutta Gör
Vestel, şirketin Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi nezdinde görülen rekabet hukuku kaynaklı tazminat davasına ilişkin açıklama yaptı. Hollanda'daki davada 684 milyon Euro tazminat kazandı.

Vestel'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin yurt dışı işratiraklerinin Samsung, G grubu şirketleri, Technicolr S.A, TTD International S.A.S. ve TDP SP. Z.O.O.'ya açtığı Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi nezdinde görülen rekabet hukuku kaynaklı toplam 2 milyar 53 milyon 200 bin euro tutarlı tazminat davasında, davanın kısmen kabulüne, kısmen reddine karar verildiği belirtildi. Kabul edilen kısımda TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O.'nun Vestel'e 684 milyon Euro tazminat ödemesine karar verildi. Samsung, LGE ve Technicolor'ın herhangi bir ihlalde bulunmadığı belirtildi.

Vestel, 2018 yılında büyük beyaz eşya ve ev elektroniği üreticilerinin Colour Display Tubes (CDT) ve Colour Picture Tubes (CPT) ürünlerinde ‘kartel oluşturdukları ve haksız rekabete yol açtıkları’ iddiasıyla dava açmıştı. Mahkeme; TTD ve TDP'nin Vestel'e 684 milyon Euro tazminat ödemesine hükmetti. Bu tutar, Vestel'in son 5 yıllık karından daha fazla bir gelir anlamına geliyor. Bu iki şirketin mahkeme kararına itiraz hakkının bulunduğu belirtildi. Vestel ise davanın reddedilen kısmına itiraz edeceğini açıkladı.

Açıklamada, "Anılan karar uyarınca, davada iki davalının (TTD International S.A.S. ve TDP SP. Z.O.O.) lehimize 684 milyon 400 bin euro tutarında tazminat ödemesine hükmedilmiş; diğer davalılar yönünden ise dava reddedilmiştir. Hollanda ilk derece mahkemesinin kararı ve kararda belirtilen tutarlar henüz kesinleşmemiş olup, dava taraflarının karara itiraz hakları mevcuttur. Şirketimizce kararın aleyhe hükmedilen kısmıyla ilgili itiraz hakkımız yasal süresi içerisinde kullanılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynakça https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1246990 https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RBOBR:2024:117 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
36135 kez okundu.
36 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vestel, hollanda ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim