Anlık Bildirim

Apple Vision Pro, ilk büyük güncellemesini aldı: visionOS 2 neler getiriyor?

Apple, WWDC 2024 etkinliğinde Apple Vision Pro başlığı için ilk büyük yazılım güncellemesi olan visionOS 2'yi tanıttı. Güncelleme hangi özellikleri getiriyor?  
visionOS 2 tanıtıldı: Apple Vision Pro'ya hangi özellikler geldi? Tam Boyutta Gör
Apple, WWDC 2024 etkinliğinde Apple Vision Pro başlığı için ilk büyük yazılım güncellemesi olan visionOS 2'yi tanıttı. Kullanıcıların üretkenliğini ve kullanım deneyimini arttıran çeşitli yeniliklerle gelen visionOS 2 neler sunuyor yakından bakalım.

visionOS 2 ile gelen yenilikler neler?

visionOS 2 tanıtıldı: Apple Vision Pro'ya hangi özellikler geldi? Tam Boyutta Gör

  • Uzamsal fotoğraflar oluşturma
  • Düzenelenebilir Ana Ekran
  • Yeni el hareketleri
  • TV uygulamasında çoklu izleme
  • Fare desteği
  • Fotoğraflar için SharePlay
  • Mac Virtual Display geliştirmeleri

VisionOS 2 ile beraber Fotoğraflar uygulamasına gelen SharePlay özelliğiyle artık diğer Apple Vision Pro sahipleriyle fotoğraf paylaşılabilecek. Fotoğraflar uygulaması ayrıca, normal fotoğrafları makine öğrenimiyle uzamsal fotoğraflara dönüştürme özelliğine kavuşuyor.

Yeni el hareketlerini destekleyen yazılım ile elinizi aşağı çevirerek Ayarlar ve Kontrol menüsüne, yukarı çevirerek  Mac Virtual Display'e erişebileceksiniz. Ayrıca visionOS 2 ile Vision Pro'ya ilk defa fare desteği geliyor

Bu arada Mac Virtual Display de önemli bir güncelleme alarak daha büyük bir ekrana ve daha fazla sanal monitör desteğine kavuşuyor. Apple, ultra geniş sanal ekran desteğinin, 4K monitörlere eşdeğer olacağını ve mevcut çalışma alanını oldukça büyüterek üretkenliği arttıracağını söylüyor.

Apple ayrıca üç boyutlu alanı kullanan uygulamalar oluşturmak için daha fazla API yayınlıyor. Örneğin TabletopKit, geliştiricilerin oyunları ve diğer uygulamaları masa gibi bir yüzeye bağlamasına olanak tanıyacak. Kurumsal API'ler ise kurumsal kullanıcıların Apple Vision Pro'ya özel uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyacak.

visionOS 2 güncellemesi ne zaman gelecek?

Apple tanıtımda, Canon'un uygun fiyatlı aynasız kameralar ile uzamsal video yakalamak için özel bir lens çıkaracağını belirtti. Böylece, içerik üreticileri Apple Vision Pro yerine geleneksel bir kamera ile uzamsal video oluşturabilecek. visionOS 2 güncellemesinin resmi olarak bu sonbaharda gelmesi bekleniyor.

Apple Vision Pro daha fazla ülkede satışa çıkıyor

Bunun yanında Apple, Vision Pro gözlüğünü daha fazla ülkede satışa sunacağını açıkladı. Gözlük, 28 Haziran'dan itibaren Çin, Hong Kong, Japonya ve Singapur'da, 12 Temmuz'dan itibaren Almanya, Fransa, Avustralya, İngiltere ve Kanada'da satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim