Anlık Bildirim

Volkswagen CEO'su: Yaklaşan Apple Car'dan korkmuyoruz

Apple'ın uzunca bir süredir geliştirdiği söylenen Project Titan adlı sürücüsüz otomobille ilgili tartışmalara Volkswagen CEO'su Herbert Diess de katıldı.

Volkswagen CEO'su: Yaklaşan Apple Car'dan korkmuyoruz Tam Boyutta Gör

Son zamanlarda Apple'ın dahili kod adı "Project Titan" olan tescilli bir sürücüsüz otomobil üzerinde çalıştığı söylentileri iyice yayılmış durumda. Şirket görünüşe göre proje üzerinde çalışmaya 2014 yılında başlamıştı ve kısa bir süre önce ortaya çıkan söylentiler, Apple'ın sürücüsüz otomobilinin önümüzdeki yıllarda piyasaya çıkacağı yönünde. Ancak Volkswagen CEO'su bunun kendileri için bir tehdit oluşturacağına inanmıyor.

MacRumors'un raporuna göre, otomobil üreticisinin üst düzey yöneticisi Apple Car'dan "korkmadığını" belirtti. CEO Herbert Diess'e göre, Cupertino merkezli devin piyasaya süreceği söylenen sürücüsüz otomobili, 2 trilyon ABD Doları otomobil endüstrisini bir gecede sollamayacak. Apple henüz bir otomobil üzerinde çalıştığını doğrulamamış olsa da Diess, söylentilerin ve raporların "mantıklı" olduğuna inanıyor. Zira iPhone üreticisi zaten pil teknolojisi, yazılım ve tasarım konusunda uzmanlığa sahip.

Volkswagen CEO'su: Yaklaşan Apple Car'dan korkmuyoruz Tam Boyutta Gör

Apple otomobil üretecek teknolojiye sahip

Volkswagen CEO'suna göre Apple, bir otomobil yaratmak için bu alanlardaki uzmanlığını etkin bir şekilde kullanabilir. Almanya merkezli otomotiv devi Volkswagen, dünyanın ve Avrupa'nın en büyük otomobil üreticilerinden biri. Dolayısı ile sektörde de önemli bir yere sahip. Buna paralel olarak da şirketin başındaki isim, Apple'ın bu girişimlerinden endişe duymuyor ve piyasadaki konumlarını etkilemeyeceğine inanıyor.

Apple ise elektrikli otomobil projesi için Hyundai ve Kia ile işbirliği görüşmelerinde bulundu ancak olumlu bir sonuç alınamadı. Şirketin son olarak da Japon otomotiv şirketi Nissan'ın nabzını yokladığı ve bu şirketle de görüşmelerin henüz ilerlemeden sonlandırıldığı bildirildi. Her şeye rağmen analistler, önümüzdeki beş ila yedi yıl içinde Apple Car'ın piyasaya sürülebileceğine inanıyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10894 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, herbert diess ve
3 etiket daha Apple apple car otomobil
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim