Anlık Bildirim

Volkswagen, ChatGPT'yi otomobillerine entegre ediyor

Volkswagen, Las Vegas'ta düzenlenen CES 2024'de popüler sohbet botu ChatGPT'yi binek otomobillerinin çoğunda standart bir özellik haline getireceğini duyurdu.  
Volkswagen, ChatGPT'yi otomobillerine entegre ediyor Tam Boyutta Gör
Volkswagen, otomobillerine ChatGPT'yi entegre ediyor.  Alman üretici Las Vegas'ta düzenlenen CES 2024'de popüler sohbet botu ChatGPT'yi binek araçlarının çoğunda standart bir özellik haline getireceğini duyurdu. Daha önce de Mercedes Haziran ayında ChatGPT'yi araçlarına entegre edeceğini duyurmuştu.

Başlangıçta ChatGPT, ID.3, ID.4, ID.5, ID.7, Tiguan, Passat ve Golf modellerine gelecek. Şirket, 2024'ün 2. çeyreğinde birçok aracında özelliği "standart" olarak kullanıma sunacağını açıkladı. Volkswagen, özelliğin hangi bölgelerde sunulacağını açıklamadı ancak ilk aşamada yalnızca ABD pazarı için değerlendirildiğini belirtti.

Volkswagen, kendi asistanının bilgi-eğlence sistemini kontrol etme, navigasyon, klima kontrolü ve benzeri diğer özellikleri zaten yapabildiğini belirtiyor. ChatGPT'nin eklenmesiyle VW, daha sezgisel ve ileri düzey etkileşimler yapılabileceğini söylüyor. Şirketin basın bülteninde ChatGPT'nin getireceği şeyler arasında  "konuşmaları zenginleştirme, soruları yanıtlama, sezgisel bir dille etkileşim kurma, araca özel bilgiler alma" gibi özellikler yer alıyor.

Aracın sesli asistanı etkinleştirildiğinde standart sistem sorguya yeterince cevap veremezse, ChatGPT'ye yönlendirilecek. Şirket, ChatGPT'nin araçla ilgili herhangi bir bilgi almadığını, soru ve cevapların anında silindiğini söylüyor. Volkswagen özelliğin bir demosunun olup olmadığını belirtmedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim