Anlık Bildirim

Volkswagen Norveç'de içten yanmalı otomobillere veda ediyor: Sadece elektrikli satacak

Volkswagen 2024'den itibaren Norveç'de sadece elektrikli otomobil satma kararı aldı. Elektrikli araç satışlarının çok yüksek olduğu ülkede 2025'den sonra içten yanmalı otomobiller yasaklanabilir.
Volkswagen Norveç'de sadece elektrikli araç satacak Tam Boyutta Gör
Volkswagen Norveç'de 2023 sonundan itibaren içten yanmalı araç satışını durduruyor. Firma bu tarihten itibaren ülkede sadece elektrikli modellerini satacak.

Ülkede elektrikli araç satışları %80'i geçti

Bu karar Norveç otomobil piyasasını göz önüne alırsak şaşırtıcı değil. Ülkede elektrikli araç satışları %80'in üstüne çıkmış vaziyette. Trafikteki tüm otomobillerin ise %20'sini elektrikli modeller oluşturuyor. Hibritleri de katarsak elektrikli araç satışları %90'a ulaşıyor. Norveç hükümeti, diğer Avrupa ülkelerinden çok önce, 2025 yılında içten yanmalı otomobil satışlarını yasaklamayı planlıyor. 

Volkswagen'in ülkedeki satılan modellerine baktığımızda, ID.4 modelinin Tesla Model Y'den sonra en çok satan ikinci model olduğunu görüyoruz. ID.3 ise satışlarda sekizinci sırada yer alıyor.

Norveç'in elektrikli araç başarısının temelinde teşvikler yatıyor. Elektrikli araçların iyice benimsenmesi ve adaptasyonunun çok yüksek olması nedeniyle ülke artık bu teşvikleri sona erdirmeye başladı. Yeni karara göre 500 bin Norveç Kronu (45 bin dolar) ve üstü fiyatlara sahip araçlardan %25 KDV alınıyor. Bu vergi miktarı aracın fiyatına göre dinamik olarak belirleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2280 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, volkwagen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim