Anlık Bildirim

Volkswagen: Sürücüler daha fazla fiziksel düğme istiyor

Elektrikli ve akıllı otomobillerle birlikte araçlarda alışılmış fiziksel düğme ve kontroller de tarihe karışıyor. Volkswagen ise sürücülerin daha fazla fiziksel düğme istediğine dikkat çekiyor.
Volkswagen: Sürücüler daha fazla fiziksel düğme istiyor Tam Boyutta Gör
MacBook Pro’lardaki Touch Bar'ın ömrünü ve kullanıcı tepkilerini göz önüne aldığımızda dokunmatik kontrollerin her zaman iyi bir fikir olmadığını gördük. Otomobiller söz konusu olduğunda olayın hassasiyet aslında biraz daha artıyor. Bazı otomobil markaları ve sürücüler, otomobillerde fiziksel düğmelerin kaybolmasından rahatsız. Hatta Volkswagen’in ID. 2all konseptinde görülebileceği üzere fiziksel düğmeler geri dönmeye hazırlanıyor diyebiliriz.

Fiziksel düğmeler geri dönüyor

Autocar tarafından Kopenhag'daki Volkswagen City Studio'da görüntülenen ID. 2all konsept elektrikli otomobil artık biraz güncellenmiş bir iç mekana sahip ve en dikkat çekici değişiklik merkezi dokunmatik ekranın altındaki fiziksel düğmelerin geri dönüşü. Markanın iç tasarımcısı Darius Watola'ya göre firmanın bu hamlesi aslında müşterilerden gelen geri bildirimlere dayanıyor ve gelecek Volkswagen araçlarda da bu durum benimsenecek.

Volkswagen: Sürücüler daha fazla fiziksel düğme istiyor Tam Boyutta Gör
Autocar'ın haziran ayındaki Tiguan lansman röportajında Volkswagen CEO'su Thomas Schäfer, müşterilerin Golf Mk8 ve ID.3'te dokunmatik kontrollere aşırı bağımlılık konusundaki eleştirileri kabul etmiş ve dokunmatik ağırlıklı yaklaşımın müşteri sadakati açısından "kesinlikle çok zarar verdiğini" söylemişti.

ID. 2all, Volkswagen'in güncellenmiş MEB Entry platformuna dayanıyor ve yedi saniyenin altında 100 km/s hıza çıkabilen 223HP'lik bir motora sahip. Menzile gelince, bu araç görünüşe göre tek bir şarjla 450 kilometre kadar yol kat edebiliyor. 2025'te Avrupa'da üretim modeli olarak piyasaya çıktığında bu konsept elektrikli aracın 25.000 euro’nun (yaklaşık 27.300 $) altında bir fiyata mal olması bekleniyor. Şirket ayrıca kısa süre önce ID. 2all'un kardeşi olarak tanımlanan ID. 2all SUV'un da tanıtımını yaptı, ancak bu model 2026 yılına kadar piyasaya çıkmayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5940 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, Volkswagen id.2all ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim