Anlık Bildirim

Volkswagen, Türkiye'ye kuracağı fabrika için büyük bir arazi tahsis etti

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Başkanı Mustafa Akkalay, Volskwagen'in İzmir Limanı'nda büyük bir arazi tahsis ettiğini açıkladı.

Volkswagen, Türkiye'ye kuracağı fabrika için büyük bir arazi tahsis etti Tam Boyutta Gör

Volskwagen’in Manisayı kurmayı planladığı fakat yatırım kararında belirsizliklerin olduğu otomobil fabrikası hakkında yeni bir haber daha ortaya çıktı. Manisa’da kuracağı fabrikanın yatırım kararını dördüncü kez erteleyen Volkswagen, Manisa’da üretilecek araçların sevkiyatı için İzmir Limanı’ndan büyük bir bölgeyi tahsis etmiş.

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Başkanı Mustafa Akkalay, “Volkswagen İzmir Limanı'ndan büyük bir bölgeyi tahsis etmiş. Bu durum yatırıma devam edecekleri anlamına geliyor. Volkswagen Türkiye'deki ilk yatırımı yapmak için bölgemizi seçti. Bu bizim için bir şans. Bu yatırımın ardından tedarikçi yatırımları olacaktır.” dedi.

Akkalay, yatırımı ertleme kararının muhtemel sebepleriyle ilgili olarak, “Volkswagen'in yatırım kararını ertelemesini vergiye veya ekonomik sebeplere dayayanlar var. Sadece siyasi sebeplere dayandığını söyleyenler var. Bu erteleme konusunda çok net bir şey söylemek mümkün değil. Siyasi baskının özellikle Almanya'daki siyasi baskının temel faktör olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Virüs nedeniyle otomobil firmaları Türkiye’ye yöneldi

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle otomobil markalarının Çin’deki fabrikalarında üretim durduruldu ya da üretim hacmi küçültüldü. Firmaların üretim planlarını alt üst eden ve yakın zamanda stok sıkıntısı yaşatması muhtemel olan bu sorun nedeniyle neredeyse tüm markalar Çin’e alternatif üretim merkezi arayışına girdi. Üretimini Çin’de gerçekleştirmese bile Çinli firmalardan parça tedarik eden firmalar da benzer problemle karşı karşıya. İddialara göre Volkswagen ve Peugeot, Türkiye’de bulunan bazı tedarikçilerle acil görüşmelere başladı. Otomobil parçası üreten büyük firmaların yanı sıra KOBİ’ler de yurt dışından yoğun sipariş aldığını ifade ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6637 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim