Anlık Bildirim

Vücuduna 256 adet Intel işlemciyi streç filmle saran Çinli kaçakçı yakalandı

Çin'de eşine zor rastlanır bir kaçakçılık olayı yaşandı. Hong Kong – Zhuhai – Makao Köprüsü'nde durdurulan kamyon şoförünün üzerinde 256 Intel Core işlemci bulundu.

Vücuduna 256 Intel işlemciyi streç filmle saran kaçakçı yakalandı Tam Boyutta Gör

Küresel yarı iletken kıtlığı zemininde, mikroçiplere yönelik çılgın talep, mikro devreleri tamamen yasal olmayan yollarla elde etme girişimlerine de yol açıyor. Buna paralel olarak da The Register, ilginç bir kaçakçılık vakasını yazdı.

Haziran ayı ortasında, yerel gümrük yetkilileri kontrol muayenesi için Hong Kong-Zhuhai-Makao Köprüsü'nde bir kamyonu durdurdu. Aynı zamanda, sürücü biraz şüpheli davranıyordu ve çok gergindi.

Kamyonda şüpheli mal bulunamadı ve buraya kadar her şey normal. Ancak şoförün, yaklaşık 123.000 dolar değerinde 256 adet Intel Core i7-10700 ve Core i9-10900K işlemcileri, bacaklarına ve gövdesine streç filmle sardığı ortaya çıktı.

Vücuduna 256 Intel işlemciyi streç filmle saran kaçakçı yakalandı Tam Boyutta Gör

Çin'de çip kaçakçılığı revaçta

On gün sonra ise aynı rotada seyahat eden başka bir kamyonun ön koltukları arasında 52 adet Intel çipi bulundu. Ayruca Hong Kong gümrüğü, memurların arabada gizlenmiş 2.200'den fazla işlemci ve 1.000 birim RAM bulduklarını açıkladı.

Vücuduna 256 Intel işlemciyi streç filmle saran kaçakçı yakalandı Tam Boyutta Gör

Yarı iletken kıtlığı Çin'deki kaçakçılığın önünü açmış durumda. Gelen bilgilere göre yarı iletken kaçakçılığı yapan kişiler, sıradan çipler yerine, yüksek talep gören ve elde edilmesi zor işlemci ve bileşenlerin kaçakçılığını yapmaya odaklanıyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8850 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim