Anlık Bildirim

Taksiciler Pazartesi günü Uber’ı protesto edecek

Uber'ı ülkemizde istemeyen taksiciler, Uber'a tepki getirmek amacıyla 9 Ekim Pazartesi günü toplantı düzenleyecek. Toplantıda Uber'ı neden istemediklerini anlatacak ve çözüm yollarını tartışacaklar.

Taksiciler Pazartesi günü Uber’ı protesto edecek Tam Boyutta Gör

Hiç kuşku yok ki taksiciler Uber ve türevi taşımacılık hizmetlerini istemiyorlar. Taksiciler hem sözlü olarak hem de resmi yollarla tepkilerini gösteriyor. Konu ile ilgili olarak İstanbul Taksi Sahipleri Derneği 9 Ekim Pazartesi günü bir toplantı düzenleyecek.
Toplantıya davet için İstanbul’un çeşitli noktalarında pankartlar açıldı ve taksilerin camlarına “Emek hırsızı Uber’a karşı 9 Ekim’de ben de varım” yazılı afişler asıldı.

Taksicilerin, taksi kooperatiflerinin ve sektör temsilcilerinin katılacağı toplantıda Uber vb. hizmetler hakkında bilgilendirme yapılacak ve taksicilerin tepkisi dile getirilecek.

Uber’a Dava Açıldı

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından geçtiğimiz ay yapılan açıklamada Uber’a dava açıldı duyruldu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur tarafından yapılan açıklamada “Uber Türk’ün parasıyla, arabasıyla bu ülkenin esnafını ezerek Hollanda’ya para transferi yapıyorlar. Uber’in T.C. sınırları içerisinde ne taşımacılık yetkisi, ne lisansı ne de belgesi yok. Uber’in Türkiye’de ofisi olmadığı için devlet 9 milyon cezayı tahsil edemiyor. Uber hem vergiden, hem taksicinin cebinden, hem de müşteriden çalıyor.” dedi.

Uber gibi lüks taşımacılık hizmeti sağlamak amacıyla turkuaz taksi hizmeti başladı. Gelecek yıl 200 adet Tesla otomobili taksi olarak göreceğiz. Fotoğraf, ITweek'ten alıntıdır.

Sosyal Medya Kullanıcıları Uber’ın Yanında

Taksicilerin Uber’a tepkisi ile ilgili yorum yapan sosyal medya kullanıcıları, Uber’dan memnun olduklarını ve Uber’a destek olmak için özellikle Uber'ı kullanacaklarını söylüyor. Daha önce paylaştığımız İstanbul'da taksiciler Uber ile rekabet edebilmek için 200 adet Tesla otomobil alacak başlıklı haberimize gelen yorumların büyük çoğunluğunda Uber’a destek çıkıldığını görüyoruz.

Londra’da Uber’ın İşletme Lisansı İptal Edildi

İngiltere’nin başkenti Londra’da trafikten sorumlu hükümet organı olan TFL(Transport for London)'e lisans yenileme talebinde bulunan Uber'ın lisans yenileme talebinin reddedildiği duyuruldu.

Uber’ın ülkemizdeki durumu da büyük soru işareti. Taksiciler ve Uber arasındaki rekabetin sonucunu hep birlikte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12406 kez okundu.
188 kişi, toplam 212 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uber, taksi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim