WhatsApp, hizmetlerin sağlanması için yeni kuralları ve kullanıcı verilerini işleme politikasını 15 Mayıs'a kadar kabul etmeyen kullanıcılara ne olacağını duyurdu.
İlginizi Çekebilir
Ayrıca Bkz. "Samsung yeni akıllı saat modellerinde Tizen'i terkedip Android'e geçebilir"
Yeni şartları 15 Mayıs'tan sonra reddederseniz, birkaç hafta boyunca aramaları ve bildirimleri almaya devam edebileceksiniz, ancak uygulamadan mesaj okuyamayacak ve gönderemeyeceksiniz. Bundan sonra ne olacağı henüz belli değil, ancak WhatsApp'ın 120 gündür aktif olmayan hesapları silmek gibi yeni bir politikası var. Bu kural, yeni politikaları kabul etmeyen hesaplar için de geçerli olabilir.
8 Şubat'tan, 15 Mayıs'a ertelenmişti
WhatsApp, yıllardır Facebook ile meta verileri paylaşıyor ve uygulamanın şimdi göndereceği tek yeni bilginin, Facebook'un çeşitli hizmetlerinde sizin için reklamları daha iyi hedeflemesine yardımcı olacak ödeme ve işlem verileri olduğu belirtilmişti.
Ocak ayında WhatsApp, yeni kuralların kabul edilmesi gerektiğini duyurduktan sonra kullanıcıların büyük tepkisini çekti. Kullanıcılar başta Telegram olmak üzere diğer hizmetlere geçmeye başladılar. Başlangıçta, değişikliklerin 8 Şubat'ta yürürlüğe girmesi gerekiyordu, ancak daha sonra yeni kuralların kabul edilmesi 15 Mayıs tarihine ertelendi.
https://faq.whatsapp.com/general/security-and-privacy/what-happens-when-our-terms-and-privacy-policy-updates-take-effect Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Sanki önceden izlemiyordu ya da kaçacağınız uygulamalar sizin verinizi satmayacak
Dataları herkes illa ki birine satıyor adam senin ülkene özel ya da yaşadığın bölgeye özel alt tarafı don reklamı, teknolojik alet reklamı, dizi platform vb reklamı verecek işte.
Sanki hepiniz bakan, cumhurbaşkanı falansınız korkuyorsunuz ( gerçi bu insanlar farklı telefon kullanıyorlar tabii)
Bu durumda telefonda bir emulator olsa, virtual machine kursak, whatsapp da onun içinde kurulu olsa. Virtual machine'deki HERŞEYE erişimi olsa, ama virtual machine'in bizim fiziki telefonda neye erişimi olacağına biz karar versek...
Geriye bir tek whatsapp'dan yapılan yazışmaların içeriği kalır. Ona da dikkat ederiz. Bu da aslında bir çeşit şifreleme ile şifrelenebilir de, iki tarafta da aynı yazılımdan lazım falan. Çok gerçekçi değil.
-----------------
Ben direkt linux telefon istiyorum aslında. Android'le de ilişiği kesmek istiyorum.
Üstelik kazayla falanda hic bir sekilde son donemde çıkan sozlesmeye onay vermedim
https://i.hizliresim.com/7a9boj.jpg
WhatsApp şimdi yıllık 50 tl istese ne olur. Bedava oldugu sürece ürün bizleriz.
Whatsapp ta biraz da mecburiyetten kullanıyorum şu an
Ama sözleşmeyi kabul etmedim etmeyecegim de
Bip e yavaştan alışıyorum zaten. Ordan devam ederim
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
16660 kez okundu.
67 kişi, toplam 68 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
WhatsApp, mesajlaşma uygulaması ve