Anlık Bildirim

WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor?

Signal uygulaması en az kullanıcı verisine ihtiyaç duyarken BiP uygulaması ise neredeyse tüm verileri istiyor. Tüm veriler değerlendirildiğinde Signal biraz daha önde gibi.

WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor? Tam Boyutta Gör

WhatsApp’ın kullanıcı verilerini Facebook ile zorunlu bir şekilde paylaşacağının ortaya çıkmasının ardından diğer sohbet uygulamalarının ne kadar güvenli olduğu soruları gelmeye başladı. Bu konuda beklentilerin aksine ilginç bir tablo var

Signal en az isteyen BiP en çok isteyen

Teyit platformu tarafından yapılan bir tabloya göre hangi sohbet uygulamasının kullanıcıdan hangi verileri istediği net bir şekilde görülebiliyor. Tabloda Signal ve Telegram izin konusunda biraz daha öne çıkıyor.

BiP uygulamalar arasında en çok izin isteyeni. Rehber, telefon numarası, kesin konum, satın alma geçmişi, performans verileri bunlar arasında. Video, fotoğraf ve ses verilerine erişim izni isteyen tek uygulama BiP olmuş.

Signal sadece telefon numarasına erişim istiyor. Telegram rehber ve cihaz kimliğini de buna dahil etmiş. WhatsApp ise daha fazla verinize talip. Yani tartışmalarda da çok dile getirildiği gibi Signal uygulaması en az izin isteyeni olarak dikkat çekiyor.

Hizmet konusunda ise Telegram biraz geride. Bu uygulama sadece gizli sohbetlerde uçtan uca şifreleme sunuyor. Signal ise verileri sadece cihaza yedekleyerek erişimi en aza indirmiş. Diğer uygulamalar uzak sunucularda verileri saklıyor. WhatsApp alternatifi arayanlar için bu tablolar yararlı olacaktır.

WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor? Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24066 kez okundu.
34 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, WhatsApp ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim