Anlık Bildirim

WhatsApp’a gelen en büyük yenilik: Kullanıcı sözleşmesini reddetme!

WhatsApp son güncellemesi ile birlikte Avrupa Birliği ülkelerinde kullanıcılara yenilenen sözleşmeler ile ilgili detaylı bilgi sunma ve gerekirse reddetme hakkı verecek. 
WhatsApp Tam Boyutta Gör
2021 yılında fırtınalar koparan ve WhatsApp kullanıcılarının verilerini kullanma izni veren sözleşmenin zorla imzalatılması olayı halen unutulmuş değil. Meta yoğurdu üfleyerek yemeye çalışıyor.

WhatsApp kullanıcı sözleşmesi nasıl reddedilir?

Kullanıcı sözleşmesi olayından sonra başta Avrupa Birliği olmak üzere pek çok ülke düzenleyici kuruluşu Meta firmasına ceza yağdırmıştı. Meta da kendisine sunulan kurallara uyma sözü vermişti.

WhatsApp platformunun yayınladığı yeni güncelleme bu sözün gerçekleştirilmesi mahiyetinde. Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde kullanıcılara bundan sonra, sözleşmelerdeki maddelerin nasıl değiştiği ve kişisel haklarını nasıl etkileyeceği ayrıntılı tanımlanmak zorunda. Diğer bir yenilik ise kullanıcı sözleşmesinin reddedilmesi.

Herhangi bir sebepten ötürü yenilenmiş olan sözleşmeler kullanıcının önüne geldiğinde kullanıcı bunu reddedebilecek. Ayrıca kullanıcı yeni sözleşme bildirimini kapatabilecek ve kesinlikle ikinci bir bildirim gönderilmeyecek.

Bununla birlikte yeni sözleşmeyi reddeden kullanıcıların, bu sözleşmede sunulan yeni özelliklere erişemeyeceği belirtilmiş. Yani mevcut sözleşmenin kapsadığı özellikleri kullanabilecek ancak yeni sözleşmede olanlara erişemeyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim