Anlık Bildirim

WhatsApp yedeklemelerine ilişkin değişiklik duyuruldu: Ücretsiz olmayacak!

Google ve WhatsApp, resmî olarak duyurdu. Android'de WhatsApp sohbet ve medya yedeklemeleri Google hesabı bulut depolama alanına dahil edilecek. Değişiklik ilk, beta kullanıcılarını etkileyecek.
whatsapp yedekleme Google Drive alanını etkileyecek Tam Boyutta Gör
2018’den bu yana WhatsApp yedeklemeleri Google Drive alanını etkilemiyordu ancak yakında bu değişecek. WhatsApp sohbet ve fotoğraf/video yedeklemeleri Aralık 2023’ten itibaren Google Drive depolama alanından düşürecek.

WhatsApp yedeklemeleri Google Drive alanını etkileyecek

Bu değişiklik ilk olarak WhatsApp Beta programına katılan ve beta sürümleri kullanan kullanıcıları etkileyecek. 2024’ün ilk yarısından itibaren kademeli olarak tüm WhatsApp Android kullanıcılarına uygulanacak.

Değişiklik, kişisel Google hesapları için geçerli olacak. İş veya okul üzerinden Google Workspace aboneliği olanların depolama kotasından düşülmeyecek. Google, Android’deki WhatsApp yedekleme deneyiminin diğer platformlardaki çalışma şekliyle uyumlu olacağını da belirtiyor.

WhatsApp Ayarları - Sohbetler - Sohbet yedekleme bölümünde bir uyarı belirecek. Kullanıcıların depolama sınırına ulaşması durumunda yedeklemelere devam etmek için ihtiyacı olmayan öğeleri kaldırıp yer açması gerekecek. Google, Google Fotoğraflar uygulamasında büyük boyutlu dosyaları hızlıca toplu olarak silmek için depolama yönetimi araçları sunuyor. WhatsApp da kendi içinde çok fazla yer kaplayan öğeleri gösteriyor.

Google, her hesap için ücretsiz 15GB depolama alanı tanımlıyor. Google One planları ve fiyatlandırma şu şekilde:

Google One aylık ne kadar?

  • Standart 200 GB: 19.99 TL / aylık
  • Premium 2 TB: 49.99 TL / aylık
  • Premium 5 TB: 244.99 / aylık
  • Premium 10 TB: 489.99 TL / aylık

Google One yıllık ne kadar?

  • Standart 200 GB: 199.99 TL / yıllık
  • Premium 2 TB: 499.99 TL / yıllık
  • Premium 5 TB: 2.449.99 / yıllık
  • Premium 10 TB: -
Kaynakça https://faq.whatsapp.com/1498366720959422 https://support.google.com/android/thread/243899327 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim